Nieuws

5x groots wonen in je eigen landhuis

In Amsterdam koop je kleine huizen voor veel geld. In de provincie woon je groter en betaal je minder per vierkante meter woonruimte. Hoogste tijd voor je eigen landhuis?

vrijdag 22 mei 2020
5x groots wonen in je eigen landhuis

Wonen in de binnenstad van Amsterdam heeft zijn charmes. De monumentale panden, de grote pleinen en de vele grachten ademen een rijke geschiedenis. Daarnaast is er altijd wel iets te doen. Voor veel mensen eindigt het sprookje als ze kijken naar de woningprijzen. Woningen van 80 vierkante meter worden verkocht voor €700.000. Voor hetzelfde geld kun je landelijk wonen, op een perceeloppervlakte van 1.000 vierkante meter. In ieder geval meer ruimte voor je geld!

Net als in de rest van het land zijn ook de prijzen van landelijk gelegen woningen gestegen. In 2018 kostte een landelijke woning gemiddeld nog €479.308, in 2019 betaalde je gemiddeld €603.528. Dit blijkt uit cijfers van makelaarsorganisatie Buitenstate. Ondanks deze prijsstijging trekken steeds meer mensen weg uit de steden om te genieten van de landelijke sfeer. Ter inspiratie volgen hier 5 voorbeelden om landelijk te wonen.

Woonboerderij nabij Breda

Ontbijten met een unieke uitzicht over het beschermde natuurgebied ‘Markdal’? In deze woning kan het. Daarnaast ben je in no-time in de dorpskern van Ulvenhout. Heb je behoefte aan meer drukte? Met een kwartier fietsen ben je in het centrum van Breda. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan.
 
Vraagprijs: €2.850.000
Meer informatie over deze woonboerderij

Betaalbaar groots wonen

Mensen met een ‘kleinere’ beurs kunnen toch groots wonen in deze halfvrijstaande woning. Met een perceeloppervlakte van maar liefst 5.120 vierkante meter heb je een prachtig uitzicht en voldoende ruimte om je te onttrekken aan de drukte van alledag. De bovenverdieping verdient wel de nodige aandacht.
 
Vraagprijs: €398.000
Hier lees je meer details over deze woning

Luxe landhuis met stal

Veel landhuizen staan niet bekend om hun energiezuinigheid. Hier gaat luxe wel hand in hand met oog voor de energierekening. De woning beschikt over zonnepanelen en een warmtepomp zodat de woning bijna geheel zelfvoorzienend is. Op het perceel van 5.095 vierkante meter staat ook een paardenstal en is er een professionele rijbak aanwezig. Ideaal voor de paardenliefhebber!

Vraagprijs: €1.295.000
Meer informatie over dit landhuis met stal

Landhuis in Groningen

In het noorden van het land vinden we een ‘betaalbaar’ landhuis. De woning heeft een rieten dak, twee badkamers, sauna en dubbele garage. Vanuit je woning heb je zicht op een pittoreske middeleeuwse kerk. Verder kijk je uit over verschillende landerijen. De woning staat aan het rand van Woldendorp, met een tuin op het zuiden. De prijs is ook voor niet miljonairs behapbaar.
Vraagprijs: €399.500
Hier lees je meer over de details van dit landhuis

Dijkwoning in de Randstad

Ook in de Randstad kan je ruim en landelijk wonen. Deze ruime woning in Hellevoetsluis biedt een mooi uitzicht over de polder. De woning zit goed in de verf en is prima geïsoleerd. Over de tuin is nagedacht. Je kunt jezelf eenvoudig zowel in de schaduw of zon terugtrekken. Op het souterrain is er nog een extra gebouw. Hier kan je een privé sporthal van maken of je eigen werkplaats aan huis.
Vraagprijs: € 789.000
Meer informatie over dit dijkhuis

Wonen in een landhuis is vaak een kostbaar verhaal. Naast de koopprijs moet je ook rekening houden met het onderhoud. Een tuin van 1.000 vierkante meter vergt bijvoorbeeld veel tijd en groene vingers. Het huis opnieuw laten verven is ook een grotere klus dan bij een gemiddeld rijtjeshuis. Het blijft sowieso leuk om te zien hoe anderen wonen, los van de betaalbaarheid.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie