Nieuws

Zo maak je een succes van de Open Huizen Dag

Het plannen van bezichtigen van huizen een gedoe? Niet op de Open Huizen Dag. Zonder afspraak kun je een kijkje nemen bij interessante woningen. Zorg voor een goede voorbereiding.

maandag 9 maart 2020
Zo maak je een succes van de Open Huizen Dag

Op zaterdag 28 maart staat er weer een Open Huizen Dag gepland. Dé ultieme gelegenheid om in één keer meerdere te koop staande woningen te bezichtigen. Op deze dag kan je tussen circa 11.00 en 15.00 uur langsgaan bij jouw huizenselectie, zonder afspraak. Ga goed voorbereid op pad, zodat je het maximale uit de dag haalt.

Eind 2019 had de gemiddelde huizenverkoper 37 dagen nodig om nieuwe eigenaar te vinden. Zeker redelijk geprijsde woningen zijn in deze markt vaak zelfs eerder verkocht. Met alleen een woning bekijken ben je er nog niet. Met een goede voorbereiding kan je sneller handelen, om te voorkomen dat een andere kijker er met de buit vandoor gaat.

Open Huizen Dag: breng je financiële situatie vooraf in kaart

Het heeft weinig zin om jezelf lekker te maken met woningen die buiten jouw financiële bereik vallen. De teleurstelling volgt dan bij het berekenen van de maximale hypotheek. Breng daarom al voor de Open Huizen Dag in kaart wat er financieel mogelijk is. Zet met jouw financieel adviseur onder andere de volgende zaken op een rij:

  • Wat kan ik maximaal lenen?
  • Hoeveel eigen geld heb ik nodig?
  • Is er een woning die ik moet verkopen en is er overwaarde?


Bedenk vooraf wat je wensen zijn

Bezoek vooral de woningen die zo veel mogelijk voldoen aan jouw woonwensen. Met deze checklist ontdek je snel wat jouw wensen zijn en welke zaken voor jou het belangrijkst zijn. Het is handig om dit vooraf te doen, zodat je het niet ter plaatse hoeft te bedenken. Bezoek op één dag niet te veel huizen. Als je van huis naar huis rent, is de kans groot dat je ze aan het einde van de dag door elkaar haalt.

Zo beoordeel je huizen die je bezoekt

Dat een woning voldoet aan al jouw wensen is onwaarschijnlijk. Ieder huis heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Met dit document kun je de woningen die je hebt bezocht beoordelen en vergelijken op basis van jouw woonwensen.

Hoewel een dergelijke beoordeling laat zien welke woning het beste uit de bus komt voor jou, moet je ook rekening houden met je gevoel. Ga dus niet blindelings uit van de cijfers, maar laat je gevoel spreken en meewegen.

Pak snel door

Heb je serieus een woning op het oog, maak dan vaart met de vervolgstappen. Maak bijvoorbeeld direct een vervolgafspraak voor een tweede bezichtiging. Verkopers hebben geen gebrek aan interesse vanuit kopers. Ze willen de verkoop doorgaans zo snel mogelijk geregeld hebben en snelheid is van belang.

Een goede voorbereiding is ook bij de Open Huizen Dag het halve werk. Gebruik de checklist en bezoek geen huizen waar je vooraf al grote twijfels over hebt. Wil je alvast een helder inzicht krijgen in jouw hypotheek mogelijkheden? Onze adviseurs helpen je graag verder. Vul hiervoor het onderstaande formulier in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie