Nieuws

Hypotheekrente naar 0.99 procent. Welke bank volgt?

Een hypotheek met een 10 jaar vaste rente is nu mogelijk voor 0.99 procent. Ook hypotheekrentes voor andere rentevaste termijnen zijn verder gedaald. Toch hebben kopers meer baat bij nieuwe woningen.

maandag 17 februari 2020
Hypotheekrente naar 0.99 procent. Welke bank volgt?

Een 10 jaar vaste hypotheek sluit je sinds kort tegen een hypotheekrente van nog geen 1 procent. NIBC duikt voor het eerst onder deze historische grens, met haar nieuwe hypotheeklabel Lot Hypotheken. Ook bij ABN Amro kan je 10 jaar afsluiten voor 0.99 procent. Wel moet het bij ABN gaan om een woning met energielabel A. De concurrentie volgt deze banken op de voet, met hypotheekrentes rond de 1 procent. Het is wachten tot ook deze aanbieders de rente verlagen.

De 0.99 procent hypotheekrente bij Lot Hypotheken geldt voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. NHG-hypotheken kan je afsluiten bij een hypotheekbedrag tot €310.000.

Laagste hypotheekrente 10 jaar vast

In de rentelijstjes ontlopen verschillende geldverstrekkers elkaar niet veel in de strijd om de laagste hypotheekrente. Onderstaand de partijen die op dit moment een hypotheekrente rond de 1 procent aanbieden. Let wel op mogelijk aanvullende voorwaarden. Zo gaat het bij Obvion om een hypotheek voor nieuwbouw en geldt het ABN tarief alleen voor huizen met energielabel A. Daarnaast kunnen andere beperkingen gelden, bijvoorbeeld wanneer je extra wilt aflossen of je hypotheek meeneemt bij een verhuizing. Staar je bij het afsluiten van een hypotheek niet blind op de rente alleen.

Top-6 laagste hypotheekrente
Lot hypotheken - 0.99
ABN AMRO - 0.99
Lloyds bank - 1.00
Obvion - 1.00
Hypotrust - 1.01
Reaal - 1.04

Hypotheekrente alle rentevaste termijnen omlaag

Sluit je liever een hypotheekrente met een rentevaste termijn van 20 of 30 jaar? Ook die rentetarieven zetten in de afgelopen weken de daling voort. Hiermee volgt de hypotheekrente de rente op staatsleningen (staatsobligaties). Kort gesteld zijn deze leningen richtinggevend voor de hypotheekrente. De laagste 20 jaar vaste hypotheekrente bedraagt op dit moment 1.40 procent. Bij 30 jaar vast staat de teller op 1.75 procent.

Investeerders drukken hypotheekrente

Lot Hypotheken werkt bij het verstrekken van hypotheken samen met twee investeerders. Deze investeerders stellen het geld beschikbaar, dat vervolgens door de bank aan huizenkopers wordt uitgeleend. Deze constructie wordt vaker toegepast, ook bij grotere banken. Het geeft pensioenfondsen of andere investeerders de mogelijkheid om een graantje mee te pikken op de hypotheekmarkt. De bank is daarbij de schakel tussen de huizenkoper en de investeerder.

Als koper merkt je hier overigens niets van, los van een gezonde concurrentie die zorgt voor lagere hypotheekrentes. Een aandachtspunt is wel dat investeerders zo weinig mogelijk risico willen lopen. Om die reden kiezen ze bij voorkeur voor NHG-hypotheken met zo weinig mogelijk uitzonderingen.

Lagere hypotheekrente geen oplossing woningnood

De dalende hypotheekrente heeft een positief effect op de woonlasten van woningkopers. Toch zouden kopers meer baat hebben bij een toename van het aantal nieuwe woningen. Door de schaarste ligt de gemiddelde woningwaarde inmiddels boven de drie ton. Bij de zoektocht naar een woning heb je weinig aan licht lagere rentetarieven, als er een steeds hogere aankoopprijs tegenover staat en je moet overbieden om überhaupt kans te maken.

Het valt te verwachten dat andere banken het voorbeeld volgen met een verdere verlaging van de hypotheekrente. Wil je weten wat in jouw situatie de beste hypotheek is wat betreft de hypotheekrente, termijn en voorwaarden? Laat dit weten via het onderstaande formulier.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie