Nieuws

Reisverzekering afsluiten? Stem de dekking af op je bestemming

Bij de voorbereidingen voor de vakantie mag de reisverzekering niet ontbreken. Er valt genoeg te kiezen. Zorg er in ieder geval voor dat de dekking aansluit bij het gebied waar je op vakantie gaat.

woensdag 10 juli 2019
Reisverzekering afsluiten? Stem de dekking af op je bestemming

Ga je deze zomer op pad naar een Franse camping of een andere Europese bestemming? In dat geval volstaat een reisverzekering met Europadekking. Als je verder weg vakantieplezier zoekt, kan een werelddekking nodig zijn. Gek genoeg is het onderscheid niet altijd even helder. Sommige landen buiten Europa vallen namelijk wel onder de Europadekking. Stem jouw reisverzekering af op je vakantieplannen.

Niet alleen ver van huis kan het mis gaan. Vervelend als je dure camera wordt gestolen tijdens een dagje uit in eigen land. Heb je een reisverzekering met Europadekking? Ook bij een (dag)trip in Nederland biedt een reisverzekering dekking.

Europadekking reisverzekering ook buiten Europa

Naast dekking op Europees grondgebied ben je bij de meeste verzekeraars ook in de volgende landen verzekerd met een Europadekking:

  • De Canarische Eilanden, Azoren en Madeira
  • De niet-Europese landen aan de Middellandse Zee (Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Tunesië, Turkije en Syrië)
  • Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus.
  • Landen rond het voormalig Oostblok: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Bulgarije, Estland, Georgië, Letland, Litouwen, Macedonië, Moldavië, Oekraïne, Roemenië en Wit Rusland.


Verschil in premie

Bij dekking in Europa ligt de gemiddelde premie lager dan bij werelddekking. Een verschil van 40 procent of meer is reëel. Niet alleen de geografische dekking is bepalend voor de premie. Bij het afsluiten van de reisverzekering kun je zelf de exacte dekking bepalen. Voor waardevolle zaken als smartphones en camera’s geldt bijvoorbeeld vaak een maximale vergoeding. Het verzekeren van een hoger bedrag kan tegen een meerprijs. Hetzelfde geldt voor geneeskundige kosten en ongevallen.

Geen dekking bij negatief reisadvies

Pak je jouw koffers naar een gebied waar een negatief reisadvies voor geldt, dan vervalt de dekking van de reisverzekering. Afhankelijk van de verzekeraar is dat het geval bij onder andere de kleurcodes oranje en rood. Op deze pagina van de Rijksoverheid kan je het per land checken. Het kan voorkomen dat het negatieve advies pas is afgegeven na het boeken. Vervelend dat de vakantie in duigen valt maar gelukkig ben je met een annuleringsverzekering doorgaans gewoon verzekerd.

Check de verzekeringskaart

Verzekeraars zijn sinds een tijdje verplicht om op hun websites verzekeringskaarten beschikbaar te stellen. Deze kaarten zijn een soort verkorte en meer visuele weergave van de verzekeringsvoorwaarden. Zo zie je in één oogopslag wat er wel en niet wordt verzekerd en waar de dekking geldig is. Voor alle details kan je de uitgebreide verzekeringsvoorwaarden checken.

Het doornemen van de verzekeringsvoorwaarden is niet bij iedereen een standaard onderdeel van de vakantievoorbereiding. Toch stap je meer ontspannen de auto of het vliegtuig in als je weet dat het goed zit met je reisverzekering.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie