Nieuws

Jonge honden grootste brokkenpiloten

Jonge dieren zijn net kinderen. Ze zien geen gevaar, zijn onhandig en ondernemen de gekste dingen. Kortom, voor je het weet zit je bij de dierenarts. Dat is schrikken als je de rekening ontvangt.

vrijdag 12 april 2019
Jonge honden grootste brokkenpiloten

Circa 80 procent van de huisdieren heeft wel eens een ongeluk gehad. Volgens dierenverzekeraar Petplan brengen vooral jonge dieren bezoekjes bezoekjes aan de dierenarts. Deze jonkies zijn echt nog in de uitprobeerfase van hun leven en zien weinig gevaar. Een klassiek recept voor een ongeluk, gevolgd door een gepeperde rekening.

Stel je hond ziet chocola als een heerlijke aanvulling op zijn dieet en krijgt een voedselvergiftiging. Of jouw kat komt verkeerd op zijn pootje terecht en breekt deze. Bij een bezoek aan de dierenarts blijkt een röntgenfoto of echo nodig om vast te stellen wat er precies aan de hand is. De rekening voor een dergelijk bezoek bedraagt al snel €500. Een huisdierverzekering kan je behoeden voor uitschieters.

Top 5 ongevallen huisdieren

Voordat we inzoomen op de huisdierenverzekering, is het handig om de mogelijke schade in kaart te brengen. Onderstaand de ongevallen top-5 bij honden en katten, de meest populaire huisdieren. Daarbij gaat het om jonge dieren. Oudere dieren zijn doorgaans rustiger en maken minder brokken, anderzijds spelen gezondheidskwalen een grotere rol naarmate de leeftijd stijgt.

Honden
1. Iets raars gegeten
2. Verwonding opgelopen bij het spelen (bijvoorbeeld een kneuzing)
3. Bijtwond
4. Botbreuk
5. Aanrijding

Katten
1. Iets raars gegeten
2. Val (vaak van balkon of uit een boom)
3. Botbreuk
4. Bijtwond
5. Verwonding opgelopen bij het spelen (bijvoorbeeld een kneuzing)

Aandachtspunten afsluiten verzekering

Bij het afsluiten van een huisdierenverzekering is het goed om na te gaan welke zorg jij nodig hebt voor je huisdier. De verzekeringen verschillen onderling nogal in dekking. Let bijvoorbeeld op de volgende voorwaarden:

  • 30 dagen wachttijd: In de eerste 30 dagen van de verzekering worden dierenartskosten niet altijd vergoed. Let goed op hoe de verzekeraar hiermee om gaat.
  • Leeftijd: Hoe ouder je huisdier, hoe meer kans op gezondheidsproblemen. Sommige huisdieren komen, door hun hoge leeftijd, niet in aanmerking voor een verzekering.
  • Identificatiechip: Soms wordt de voorwaarde gesteld dat het dier een identificatiechip moet hebben. Afhankelijk van de verzekeraar wordt de plaatsing van de chip vergoed.
  • Crematie of begrafenis: Veel basispakketten vergoeden de crematie of begrafenis niet. Wil je dit toch, dan is een aanvullende dekking mogelijk tegen een meerprijs.
  • Gebit: Dekking voor problemen met het gebit zit vaak ook niet in de basisverzekering. Vaak kan je wel een extra verzekering hiervoor afsluiten.
  • Rassen: Sommige rassen zijn extra gevoelig voor bepaalde problemen of ziekten. Verzekeraars kunnen deze rassen uitsluiten, zodat het afsluiten van de verzekering niet mogelijk is of alleen tegen extra kosten.


Heb je thuis ook zo’n jonge hond (of kat)? Bedenk goed of je eventuele rekeningen van de dierenarts zelf kan en wil betalen. De gemiddelde huisdierenverzekering heeft een maximale dekking tussen circa €2.500 en €5.000. Zorg er sowieso voor dat die pot met chocoladepasta uit de buurt van nieuwsgierige snuffelaars blijft.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie