Nieuws

Twee checklists voor een geslaagde Open Huizen Dag

Even snel binnenlopen of het huis iets voor je is? Zonder afspraak en geheel vrijblijvend. Op de Open Huizen Dag kan het. Zet 30 maart alvast in de agenda en zorg voor een goede voorbereiding.

vrijdag 22 maart 2019
Twee checklists voor een geslaagde Open Huizen Dag

Op 30 maart staat de volgende Open Huizen Dag gepland. Een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen en misschien wel het ideale huis eruit te pikken. Je kunt zonder afspraak bij de deelnemende huizen bezichtigen, dat scheelt weer wat losse afspraken voor in je agenda. Ga goed voorbereid op pad, zodat je achteraf nog de plus - en minpunten per huis weet. Onze checklists helpen je daar een handje bij.

De Open Huizen Dag is vooral handig voor een snelle inspectie van meerdere woningen. Leg je mening goed vast tijdens de bezichtiging. Zo kan je voorkomen dat je bij bezoek aan het derde huis al niet meer weet hoe het eerste eruit zag. Bepaal achteraf welke huizen het meest kans maken en maak eventueel een vervolgafspraak met de verkopend makelaar.

Checklist ter voorbereiding

Hoe maak je de selectie van de huizen die je wilt bezichtigen? Het helpt als je vooraf op een rij zet wat je belangrijkste woonwensen zijn. Dat gaat verder dan een tuin op het zuiden. Tot welk bouwjaar wil je bijvoorbeeld teruggaan en wat zijn je vereisten op energiegebied? Op onze checklist ter voorbereiding kan je per punt de prioriteit aangeven. Daarna is het zaak om de huizen te vergelijken met je prioriteitenlijst.

Download checklist 1

Checklist bezichtigingen Open Huizen Dag

Voor de bezichtiging zelf kan je de onderstaande checklist downloaden. Hierop kan je per onderdeel een cijfer geven, zodat er een goede vergelijking mogelijk is. Naast kenmerken als het aantal kamers en het woningoppervlakte bevat de lijst ook zaken als de kindvriendelijkheid van de buurt en parkeergelegenheid.

Download checklist 2

Dalend aantal deelnemende woningen

Bij de Open Huizen Dag in het voorjaar van 2018 deden circa 13.000 huizen mee aan het evenement. Voor de komend editie is het aantal deelnemende verkopers nog niet bekend. Duidelijk is wel dat het aantal sterk is gedaald in de afgelopen jaren. Zeven jaar geleden lag het aantal op maar liefst 56.000. Deze daling hangt samen met het afnemende aanbod van beschikbare koopwoningen. Het aanbod is schaars en verkopers hebben geen belang bij extra bezichtigingen. Ze raken de woning toch wel kwijt.

Weet wat je maximale hypotheek is

Het heeft weinig zin om huizen op de lijst zetten die je niet kunt betalen. Zorg ervoor dat je weet wat je hypotheekmogelijkheden zijn. Bij sommige geldverstrekkers kan je een hypotheek intentie krijgen, een soort verklaring die de verkopers meer zekerheid geeft dat de financiering geen probleem vormt.

Veel verkopers hebben geen gebrek aan aandacht. Bezoek je tijdens de Open Huizen Dag dé ideale woning? Schakel snel en maak duidelijk dat je echt geïnteresseerd bent. Hopelijk vis je niet achter het net omdat andere bezoekers ter plaatse al een bod doen. Onze hypotheekexperts bekijken graag samen de hypotheekmogelijkheden. Vul hiervoor het onderstaande formulier in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie