Nieuws

Benader huiseigenaar al voor zijn huis te koop staat

Ben je het zat om iedere dag Funda af te struinen in de zoektocht naar een geschikte woning? Onderneem actie en benader huiseigenaren zelf. Via diverse sites of een ouderwets briefje.

vrijdag 19 oktober 2018
Benader huiseigenaar al voor zijn huis te koop staat

Hoe zorg je er in deze overspannen woningmarkt voor dat je voor in de kopersrij staat? Een ouderwets briefje door de bus kan wonderen doen. Als de eigenaar van het huis openstaat voor een gesprek, heb jij de primeur. Je hoeft er zelf niet eens de deur voor uit. Via verschillende sites kom je in contact met huiseigenaren, al dan niet anoniem.

Huizensite Jumba.nl onderzocht hoe woningbezitters aankijken tegen een onverwacht bod op hun woning. De verkorte conclusie: je maakt best kans.

Interesse stijgt bij hoger bod

Of huiseigenaren positief reageren op een onverwachts bod, hangt deels af van het bod zelf. Bij een bod tot 10 procent boven de marktwaarde neemt 21,4 procent het in overweging. Dit percentage stijgt naar 50,7 procent bij een vraagprijs die 10 tot 25 procent boven de marktwaarde ligt.

Een briefje door de brievenbus wordt meer gewaardeerd dan het persoonlijk aanspreken van de bewoners. De minste waardering heeft de woningeigenaar voor een benadering via social media als Facebook.

Mag ik uw huis kopen?

Diverse sites helpen je om in contact te komen met huiseigenaren, zowel digitaal als per post. We zetten er drie op een rij:

  • Dreamhuis.nl
    Op de site kun je eenvoudig je interesse tonen met het versturen van een kaartje. Op het kaartje staat een code. Met het invoeren van deze code op de site kan de ontvanger reageren op het contactverzoek. Eenmaal in contact met elkaar is het aan jullie om vervolgstappen te zetten. De dienst kost € 3,50 per verzonden kaartje.

  • Getreally.com
    Deze app biedt je ook de mogelijkheid om een kaartje te sturen naar een willekeurige woningeigenaar. Naar eigen zeggen kosteloos. Je kunt in de app ook alleen aangeven dat je interesse hebt. Vervolgens moet de huiseigenaar zelf ook de app hebben om in contact te komen. De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone.

  • Vodem.nl
    Kaarten sturen is hier niet mogelijk. Vodem richt zich op het maken van een directe woningmatch tussen koper en verkoper. De website presenteert zich als een database met mogelijke kopers. Verkopers kunnen checken of er vraag is naar hun woning, om vervolgens contact op te nemen met de geïnteresseerden.


Latente verhuisplannen

Sommige huiseigenaren zijn niet actief bezig met het smeden van verhuisplannen. Dit wil niet zeggen dat ze er naar volle tevredenheid wonen. Het laagdrempelige van een kaartje door de bus kan verhuisplannen aanwakkeren. Zeker bij een goede prijs. Stel jezelf voor dat je op je eigen deurmat een briefje aantreft. De kans is groot dat het sowieso een gespreksonderwerp wordt bij je thuis.

Sommige huizen zijn al verkocht zodra ze op Funda verschijnen. Zorg ervoor dat je als koper slim te werk gaat en er snel bij bent. Soms zelfs voordat de verkoper zelf weet dat hij wil verkopen…

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie