Nieuws

Pechhulp oproepen in één klik

Geen gedoe meer met het doorgeven van je locatie. Direct via je mobiel pechhulp oproepen is wel zo handig. Dat kan met de nieuwe dienst van Allianz.

donderdag 19 juli 2018
Pechhulp oproepen in één klik

‘Ja, hallo, ik sta met pech de langs de snelweg. Iets voorbij hectometerpaaltje 45, net na de afslag.‘ Het is even puzzelen wanneer je na pech jouw exacte locatie door wilt geven aan de pechhulpdienst. Gelukkig hoeft dat binnenkort niet meer. Met één klik roep je pechhulp op. Jouw locatie is meteen bekend en jij kunt zien waar de hulptroepen zich bevinden.

Verzekeraar Allianz werkt hiervoor samen met de slimme navigatie-app Waze. Deze app toont naast informatie over de beste route ook real-time gegevens over onder andere files, werkzaamheden en ongelukken.

Pechhulp zonder abonnement

Sta je ergens langs de weg met pech, dan kun je via de app eenvoudig hulp aanvragen. Een abonnement is niet nodig. Ook hoef je geen klant te zijn van Allianz, waar bijvoorbeeld Allsecur onder valt. In plaats daarvan reken je voor de geleverde hulp direct af met de hulpverlener.

Is het nieuw?

On demand pechhulp waar je geen abonnement voor hoeft af te sluiten is niet nieuw. De volledige integratie in een internationale verkeersapp is wel een nieuwe ontwikkeling. Het is afwachten tot er meer soortgelijke initiatieven gelanceerd worden. Mogelijkheden genoeg met navigatietools als TomTom en Google Maps.

Vergelijking kosten met ANWB en Route Mobiel

Tarieven voor onder andere de Engelse markt zijn al wel bekend. Je betaalt er omgerekend € 108 voor 30 minuten hulp. Slepen naar een garage levert een rekening op van € 125 en hulp na het tanken van verkeerde brandstof kost je € 283.

Ter vergelijk: bij de ANWB kost een jaarabonnement € 88. Dit abonnement is exclusief vervangend vervoer en woonplaatsservice. Inclusief deze extra’s bedraagt het lidmaatschapsgeld € 128 in het eerste jaar. Bij Route Mobiel komt het totaalbedrag uit op € 113,80.

Snel beschikbaar in Nederland

Op dit moment is de dienst nog niet beschikbaar in Nederland. Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de eerste landen waar de pechhulp wordt aangeboden via de app. Het plan is om andere Europese landen, waaronder Nederland en België, snel toe te voegen. Een exacte datum is niet bekend.

Is het een aanrader?

Met pechhulp in abonnementsvorm betaal je periodiek jouw lidmaatschap, los van de vraag of je daadwerkelijk gebruik maakt de pechhulpservice. Pechhulp on demand klinkt logisch. Alleen betalen als er je er echt iets aan hebt. Toch is de vraag of je op langere termijn beter af bent qua kosten.

Heb je een auto die langzamerhand aan vervanging toe raakt? De kans op pech is in dat geval groter en betalen per pechgeval kan een dure grap zijn. Dit ligt anders bij een goed onderhouden auto van slechts een paar jaar oud.

Welke vorm voor jou het best is, hangt mede af van je persoonlijke situatie en voorkeur. Neem bij de overweging ook mee wat de verdere voorwaarden zijn. Bijvoorbeeld vervangend vervoer is ook bijzonder prettig als je ergens in binnen- of buitenland langs de snelweg stilstaat...

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie