Nieuws

Geld lenen: bedenk goed je leendoel

Hoogste tijd voor een nieuwe badkamer? Altijd al op vakantie willen gaan in je eigen vakantiehuis? Veel mensen sluiten er een lening voor af. Dit zijn daarbij gebruikelijke leendoelen.

dinsdag 3 juli 2018
Geld lenen: bedenk goed je leendoel

Wil je geld lenen? Bedenk vooraf goed wat het doel is van de lening en met welk bedrag je dit leendoel kan bereiken. Dat is niet alleen handig voor jezelf. Het doel is ook van belang voor het type lening dat je het best kunt afsluiten. Zo past bij het ene doel een persoonlijke lening, terwijl je bij een andere bestemming beter af bent met een doorlopend krediet. We zetten veelvoorkomende leendoelen voor je op een rij.

Als we kijken waar Nederlanders leningen voor afsluiten, komen vooral de volgende leendoelen aan bod:

Verbouwing huis

Zeker in deze krappe woningmarkt is je huis verbouwen een goed alternatief voor kopen. Dit kan je financieren met een hypotheek of een consumptief krediet. Het voordeel van het laatste is dat er geen hypotheekaanvraag gedaan hoeft te worden, waar de nodige advieskosten bij komen kijken.

Auto

Geld lenen voor het kopen van een auto is een gangbaar leendoel. Lenen voor een auto kan soms ook via de dealer. Let er in dat geval wel op of je in totaal niet de hoofdprijs betaalt voor het gloednieuwe vervoermiddel.

Woningverbetering

Hoogste tijd voor een nieuwe badkamer of keuken? Met een lening kan je dit mogelijk maken. Het voordeel is dat een splinternieuwe keuken ook bijdraagt aan de waarde van je huis, al zie je bijna nooit de hele aanschafprijs erin terug.

Boot of caravan

Misschien heb je wel de tijd om eropuit te trekken maar niet de middelen. Met een lening koop je alsnog de camper, boot of caravan. Zo heb je helemaal de vrije hand in het kiezen van je reisbestemming.

Eigen vakantiehuisje

Gaan wanneer je wilt en het huis verhuren als je er zelf niet bent. Grote voordelen van een eigen vakantiehuis. In de afgelopen jaren was het een goede investering geweest, de prijs van vakantiehuisjes steeg fors. Naast een lening is de inbreng van eigen spaargeld vaak onvermijdelijk.

Verschillende leningen samenvoegen

Misschien heb je in het verleden verschillende leningen afgesloten. Bijvoorbeeld een persoonlijke lening voor het kopen van een auto en een doorlopend krediet voor een verbouwing. Het is mogelijk om verschillende leningen terug te brengen naar één. Een stuk handiger en het kan bovendien voordeliger zijn.

Lening oversluiten

De rente is in de afgelopen jaren sterk gedaald. Heb je nog een lening met een hoge rente, dan kan oversluiten zinvol zijn. Zeker ook bij oversluiten kunnen de renteverschillen tussen de diverse aanbieders groot zijn. Zonder vergelijken instemmen met het voorstel van de bank is niet aan te raden.

Daarnaast is het verstandig om de looptijd van je lening af te stemmen op de verwachte gebruiksduur van je leendoel. Bij een persoonlijke lening staat alles van te voren vast en bij een doorlopend krediet is dit variabel omdat je daar opnieuw afgeloste bedragen kunt opnemen. Het doorlopend krediet kent ook niet langer de laagste rente in Nederland

Heb je één van deze leendoelen voor ogen of wil je ergens anders geld voor lenen? Zorg dat je goed de verschillende leenvormen en uiteraard de rente van leningen vergelijkt. Zo krijg je de laagste maandlasten tegen de beste voorwaarden. Kun je er hulp bij gebruiken? Laat het weten via het onderstaande formulier. Onze leenspecialisten nemen vervolgens alle mogelijkheden met je door.

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie