Nieuws

Vergelijk en bespaar op pechhulp

Het tarief van de diverse pechhulp-aanbieders verschilt fors. Even de tarieven vergelijken is zeker de moeite. Let daarbij niet alleen op de prijs maar ook op de pechhulp zelf.

maandag 28 mei 2018
Vergelijk en bespaar op pechhulp

Met warm weer zie je ze vaker staan. Auto’s met hun motorkap open, geparkeerd langs de snelweg. Verder rijden is door de oververhitte motor of lege accu geen optie. Gelukkig biedt de pechhulpservice uitkomst. Heb jij nog geen pechhulp-abonnement? Vergelijken loont. Het prijsverschil loopt op tot bijna € 60. Check naast de prijs ook de andere voorwaarden.  

Kies je voor pechhulp met een service binnen Nederland, inclusief je eigen woonplaats, dan betaal je bij de duurste aanbieder € 98 per jaar. De goedkoopste service rekent € 38,72 per jaar. Ook op dekking in andere Europese landen kun je goed besparen op pechhulp. Onderstaande tarieven zijn gebaseerd op een nieuwe.


* de ANWB heeft een tijdelijke actie: in het eerste jaar betaal je € 128

Vast bedrag en tarief per pechgeval

Bij pechhulpaanbieder ‘Blij dat ik rij’ betaal je € 29,95 per jaar. Je kunt vervolgens op één lidmaatschap meerdere auto’s uit het gezin aanmelden. Ook fietsen en campers zijn toe te voegen. Wanneer je daadwerkelijk gebruik maakt van de service betaal je € 60 per pechgeval. Een soort van eigen risico. Het overwegen waard als je een nieuwere auto hebt en bereid bent het risico te lopen.

Aandachtspunten bij het afsluiten van pechhulp

Niet alleen de prijs is belangrijk bij het vergelijken van pechhulp. Let bijvoorbeeld ook op het volgende:

  • Voor een oudere auto betaal je vaak bij de meeste aanbieders een hogere premie. Bij de ANWB is de premie niet afhankelijk van de leeftijd van de auto.
  • Het aantal dagen dat je vervangend vervoer krijgt kan verschillen, evenals de klasse van het vervangende vervoermiddel.
  • Niet voor elk soort pech kan je (onbeperkt) een beroep doen. Bijvoorbeeld je sleutels in de auto laten liggen kan een uitsluiting op de dekking zijn.
  • Bij de ANWB ben je als persoon verzekerd van hulp, ook als je pech krijgt in een auto die niet van jou is. Bij de andere aanbieders geldt de hulp op kenteken.
  • Controleer of er aanvullende voorwaarden zijn als je auto niet te repareren valt en naar een garage gesleept moet worden.


Check vooraf of je niet al pechhulp hebt zonder dat je het weet. Bijvoorbeeld via de dealer waar je de auto kocht. Ook kan het een extra module zijn op je auto- of reisverzekering. Niet het leukste uitzoekwerk maar ergens in het buitenland stranden zonder enige hulp is een nog minder aanlokkelijk alternatief.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie