Nieuws

Zaterdag Open Huizen Dag: trek de stoute schoenen aan

De Open Huizen Dag trekt nog altijd veel geïnteresseerde kopers. Toeval of niet: ook de gemiddelde hypotheekrente daalde deze week ook.

woensdag 4 april 2018
Zaterdag Open Huizen Dag: trek de stoute schoenen aan

Wil je ooit een keer je huurwoning vaarwel zeggen, maar vind je koophuizen bezichtigen een te grote stap? Aanstaande zaterdag is de NVM Open Huizen Dag. Tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags kun je vrijblijvend en laagdrempelig huizen bezoeken. Gewoon om eens te zien wat er te koop staat en voor welk geld. Misschien leidt het tot meer!

Het is een makelaarscliché, maar wel een die waar is. 'Een huis moet je voelen.' Ben je al langer op zoek naar een huis? Laat de Open Huizen Dag dan een aanleiding zijn om ook eens naar een huis te kijken dat je op basis van de foto's liet afvallen. Of een huis dat de eerste schifting niet haalde vanwege het gebrek aan vierkante meters. Een kleine, lichte ruimte kan groter aanvoelen dan een grote, maar donkere ruimte.

Dubbel glas kun je meefinancieren

Laat je ook niet uit het veld slaan als een huis bijvoorbeeld slecht geïsoleerd is of niet overal dubbel glas heeft. Als je energiebesparende maatregelen treft na de aankoop van het huis, kun je die eenvoudig meefinancieren in je hypotheek. Je kunt in dan nog steeds meer lenen dan de waarde van het huis.

Oververhitte markt? Niet overal

In de grote steden is een Open Huizen Dag amper nog nodig. De vraag naar koophuizen is er veel groter dan het aanbod. Maar dat geldt zeker niet voor heel Nederland. In veel andere provincies valt er echt nog wel iets te kiezen. Volgens NVM voorlichter Roeland Kimman is de Open Huizen Dag vooral populair buiten de Randstad.

De makelaarsvereniging ziet de populariteit van de Open Huizen Dag terug in de piek in de bezoekersaantallen van huizensite Funda. Met de app van de website kun je eenvoudig huizen in een lijst zetten om een route uit te stippelen.

Hypotheekrente deze week gedaald

Toeval of niet? Een paar grote hypotheekverstrekkers hebben de afgelopen dagen hun hypotheekrente naar beneden aangepast. Er wordt gezegd dat banken daarmee inspelen op de piek in de verkopen die ze verwachten na de Open Huizen Dag. Een reguliere aanpassing van de tarieven naar de marktomstandigheden zou ook kunnen.

Wil je echt goed voorbereid op pad gaan? Ga dan eerst eens praten met een hypotheekadviseur. Die kan in een eerste gesprek vrijblijvend al een indicatie geven van je mogelijkheden. Heeft de Open Huizendag je hart sneller laten kloppen voor een huis? Wacht dan niet te lang met actie ondernemen en profiteer meteen van de verlaagde hypotheekrente.

 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie