Nieuws

Top 5 van 2017: beperking hypotheekrenteaftrek en aflossen op je spaarhypotheek

Duizenden euro’s besparen op je overlijdensrisicoverzekering? Weten wat de verdere inperking van de hypotheekrenteaftrek je kost? Lees de populairste artikelen van 2017!

donderdag 28 december 2017
Top 5 van 2017: beperking hypotheekrenteaftrek en aflossen op je spaarhypotheek

Het is de tijd voor lijstjes. Wij doen ook een duit in het zakje met de top 5 van best gelezen artikelen uit 2017. Op één: wat kost het jou als straks de hypotheekrenteaftrek verder beperkt wordt? Verrassend hoog in de lijst staat het verhaal over de vele mensen die nog niet geprofiteerd hebben van de premiedaling voor overlijdensrisicoverzekeringen.

De nieuwe mogelijkheid om per direct fiscaal vriendelijk af te lossen als je een spaarhypotheek hebt, staat op plaats drie. Het grote aantal lezers verraadt dat veel mensen de perspectieven van tussentijds aflossen op z’n minst onderzoeken. 

Heb je één of meerdere van onze populairste onderwerpen gemist? Hieronder staat de hele de top 5, met een link naar de artikelen.

1. Dit kost de beperking van de hypotheekrenteaftrek

De hypotheekrenteaftrek gaat naar maximaal 37% in 2023. Huiseigenaren worden gecompenseerd door een verlaging van de inkomstenbelasting en een verlaging van het eigenwoningforfait.

> Lees het artikel

2. Oude overlijdensrisicoverzekering soms duizenden euro’s waard

Een overlijdensrisicoverzekering is de laatste jaren veel goedkoper geworden. Heb je nog een oude polis? Dan kan je premie waarschijnlijk flink omlaag.

> Lees het artikel

3. Nog een spaarhypotheek? Vanaf 1 april mag je meteen soepel aflossen

Vanaf 1 april kun je gemakkelijker je hypotheek aflossen als je een spaarhypotheek of beleggingshypotheek hebt. Of het interessant voor je is vereist wat rekenwerk.

> Lees het artikel

4. Hypotheekrente naar laagste punt 2017

December begon met gemiddeld de laagste hypotheekrente van 2017. Steeds meer huiseigenaren wonen voordelig. Sluit je een hypotheek met NHG voor 10 jaar vast, dan is de gemiddelde rente 1,87 procent.

> Lees het artikel

5. Belasting op spaargeld omlaag in 2018

De vermogensrendementsheffing wordt voor kleinere vermogens opnieuw verlaagd. Hoe werkt de berekening ook alweer en profiteer jij ook van de belastingverlaging? 

> Lees het artikel

 

Wil je ook alvast vooruitblikken? In het artikel over Prinjesdag 2017 lees je over het afscheidsfeestje zonder vuurwerk. Ook in 2018 houden we je op de hoogte over belangrijke onderwerpen die van invloed zijn op jouw inkomsten en uitgaven. Een goed en gezond 2018 gewenst!

 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie