Nieuws

Hypotheek blijft belangrijkste reden voor overlijdensrisicoverzekering

Bij veel hypotheken wordt verplicht een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Maar je kunt ook kiezen voor een orv om andere redenen.

donderdag 27 juli 2017
Hypotheek blijft belangrijkste reden voor overlijdensrisicoverzekering

Een hypotheek is niet de enige reden waarom mensen een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Het is wel de belangrijkste, zo blijkt uit onderzoek van een bemiddelaar in uitvaartverzekeringen. Een overlijdensrisicoverzekering is bovendien lang zo duur niet meer als enkele jaren geleden.

De onderzoekers vroegen naar de belangrijkste redenen voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (orv). Meer dan de helft (55%) sloot de verzekering vanwege de hypotheek. Dat is niet heel verwonderlijk, een overlijdensrisicoverzekering is vaak verplicht bij het afsluiten van een hypotheek.

Zekerheid voor je nabestaanden

Toch is een overlijdensrisicoverzekering ook verstandig als je bank hem niet verplicht stelt. Als je onverwacht overlijdt, kunnen je nabestaanden met jouw orv zonder problemen de hypotheek aflossen en blijven ze niet met een schuld achter.

Andere redenen overlijdensrisicoverzekering

Je kunt een overlijdensrisicoverzekering ook afsluiten zonder hypotheek. Zo kan een orv net zo zinvol zijn bij een persoonlijke of zakelijke lening. Je kunt de verzekering ook overwegen als je pensioenregeling bij jouw vroegtijdig overlijden te weinig uitkeert. Op deze manier geef je je naasten financiële zekerheid als je zelf zou wegvallen.


Premies orv laatste jaren flink gedaald

De prijs van een overlijdensrisicoverzekering is de laatste jaren stevig gedaald. De premie is nu zo’n 70 procent lager dan tien jaar geleden. Heb je een overlijdensrisicoverzekering die ouder is dan drie jaar? Dan kun je mogelijk duizenden euro’s besparen door over te stappen naar een goedkopere verzekeraar. In tegenstelling tot je hypotheek ben je geen boete verschuldigd voor het overstappen.

Een overlijdensrisicoverzekering stem je af op jouw situatie. Je kunt de orv bijvoorbeeld op één of op twee namen afsluiten. Een financieel adviseur helpt je bij het maken van de juiste keuze. Hij kan ook voor je bekijken of en hoeveel je kunt besparen op een oude overlijdensrisicoverzekering.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie