Nieuws

Funda stelt site open voor alle makelaars

Jarenlang liet Funda alleen het huizenaanbod van NVM-makelaars toe de website. Die strategie is overboord en dat werd ook wel eens tijd.

donderdag 29 juni 2017
Funda stelt site open voor alle makelaars

Wie op Funda huizen zoekt, krijgt alleen het woningaanbod van NVM-makelaars te zien. Daar komt binnenkort verandering in. Vanaf 3 juli zet Funda de deur open voor alle Nederlandse makelaars. Een stevige koerswijziging van de huizensite. Voor jou als koper of verkoper is dat een goede ontwikkeling.

Vanaf 3 juli maakt het voor een makelaar dus niet meer uit of hij lid is van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) of een andere branchevereniging. Ook zonder het lidmaatschap kan hij tegen betaling huizen op Funda plaatsen.

Openstellen Funda moeizaam proces

Het openstellen van Funda ging niet zonder slag of stoot. Al in 2009 had de toenmalige directie plannen om ook niet-NVM makelaars toe te laten op de site. De Raad van Commissarissen zette vervolgens de hele directie op non-actief. Openstellen zou de positie van de NVM-makelaar schaden. De visie van de raad was destijds dat verkopers specifiek een NVM-makelaar in de arm namen vanwege de plaatsing op Funda.

Waarom nu toch open?

De reden voor de huidige koerswijziging is niet duidelijk. Aannemelijk is dat Funda zo haar koppositie als grootste huizensite van Nederland wil verstevigen. Wat dat betreft is het een goede zet, want juist het aanbod dat niet op Funda staat is interessant voor concurrerende huizensites als Jaap.nl en Pararius. Die zullen nu nog harder hun best moeten doen om tegen het aanbod en bereik van Funda op te boksen.

Het is wel de vraag wat NVM-makelaars vinden van het openstellen van Funda. Met het zetten van een streep door de exclusieve plaatsing van huizen, is een groot voordeel van het lidmaatschap vervallen.

Wat heb jij eraan?

Voor jou als koper en verkoper is het openstellen van Funda een positieve ontwikkeling. Meer aanbod en dus meer keus. Bij welke makelaar het huis te koop staat is voor jou minder van belang. Hetzelfde geldt wanneer je jouw huis wilt verkopen. Prettig dat een makelaar ook zonder NVM-lidmaatschap jouw huis straks op Funda kan aanprijzen.

Meer huizensites

Funda is weliswaar de grootste, maar niet de enige huizensite waar je terecht kunt voor het zoeken naar huizen. Ook op onderstaande sites kan jouw droomhuis voorbij komen.


Ben je op zoek naar een huis en wil je weten welke prijsklasse voor jou realistisch is? Wij helpen je graag met advies over de maximale hypotheek. Vul voor een vrijblijvend eerste gesprek onderstaand formulier in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie