Nieuws

Check de Schiphol druktemeter voor je op vakantie gaat!

Nog even en we vliegen massaal naar het buitenland voor een welverdiende vakantie. De start gaat niet altijd even soepel. Zeker niet als je vertrekt vanaf Schiphol.

vrijdag 30 juni 2017
Check de Schiphol druktemeter voor je op vakantie gaat!

In de meivakantie ging het nog goed mis op Schiphol. De drukte zorgde voor enorme vertragingen, gemiste vluchten en problemen met de bagage. De luchthaven wil met extra personeel en andere maatregelen herhaling voorkomen. Maar wat als jij straks door de topdrukte je vlucht mist of veel later vertrekt?

Komende zomer wordt een recordaantal vakantiegangers verwacht op de luchthaven. Op de drukste dagen passeren voor het eerst meer dan 225.000 mensen de incheckbalie. Het totale aantal passagiers dat via Schiphol reist in de zomer, stijgt al jaren.

Druktemeter Schiphol

De druktemeter van Schiphol laat zien wanneer de luchthaven zelf de meeste passagiers verwacht. Handig om te bekijken als je zelf ook in juli of augustus op vliegvakantie gaat. Wordt topdrukte verwacht, zorg dan dat je nog ruimer voor vertrek aanwezig bent.

Vergoeding bij vertraagde vlucht

Bij teveel vertraging heb je recht op een vergoeding. De hoogte daarvan is vastgesteld voor maatschappijen in de Europese Unie en is afhankelijk van de lengte van de vlucht en de opgelopen vertraging bij aankomst.

Lengte van de vlucht

Vertraging bij arriveren

Compensatie

1500 km of minder

Meer dan 3 uur

€250

Vluchten tussen 1500 en 3500 km

Meer dan 3 uur

€400

Meer dan 3500 km

Tussen 3 en 4 uur

€300

Meer dan 3500 km

Meer dan 4 uur

€600

De compensatie geldt niet als er aantoonbaar sprake is van overmacht. Bijvoorbeeld terrorisme en natuurrampen als overstromingen of bosbranden vallen onder overmacht. Ook onaangekondigde stakingen zijn reden om compensatie te schrappen. Je kunt de aanvraag tot compensatie indienen bij de luchtvaartmaatschappij zelf, bijvoorbeeld in een e-mail of brief waarin je alle vluchtdetails specificeert.

Beschadiging koffers?

Zijn je koffers beschadigd of zelfs helemaal kwijt? Vergeet niet om dit goed vast te leggen. Ook hiervoor kan je een vergoeding ontvangen bij de luchtvaartmaatschappij of je reisverzekering. Lees voor meer informatie hierover het eerdere artikel over het Property Irregularity Rapport.

Het is vervelend als je vakantie wordt ingekort omdat je door vertraging veel later aankomt op je bestemming. Maak in ieder geval gebruik van de mogelijkheid tot compensatie. Dat kan de pijn misschien wat verzachten.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie