Nieuws

Vergelijk deze voorwaarden voor je pechhulp aanvraagt

Laat de zomer maar komen! Ga je met de auto op vakantie? Let bij het aanvragen van pechhulp vooral hierop.

vrijdag 12 mei 2017
Vergelijk deze voorwaarden voor je pechhulp aanvraagt

Nu de meivakantie voorbij is, kunnen we aftellen naar de zomer. In die periode gaan we weer massaal met de auto de weg op naar landen als Frankrijk, Spanje en Kroatië. Onderweg valt er genoeg te zien. Helaas ligt ook autopech op de loer. Een pechhulpservice is geen overbodige luxe. Let bij het afsluiten goed op de voorwaarden.

Bij onder andere ANWB, Routemobiel, SOS Pechhulp, BOVAG en Allianz kan je een pechhulp-abonnement sluiten. Ze bieden hulp in zowel binnen als buitenland.

Pechhulp op kenteken of persoon

Bij de ANWB geldt de hulp voor jou als persoon. Ook wanneer je in de auto van iemand anders rijdt wordt je dus weer op weg geholpen. Bij de andere aanbieders verzeker je pechhulp op kenteken. Daar maakt het dus niet uit wie er in de auto rijdt.

Ander tarief voor oudere auto’s

De meeste aanbieders rekenen voor een oudere auto een hoger tarief. Bij de ANWB speelt de leeftijd van je auto geen rol. Let op! Heb je de afgelopen jaren een nieuwe auto gekocht? Waarschijnlijk kun je gebruikmaken van een pechhulpservice van je autodealer. Controleer dit voordat je naar een andere pechhulpaanbieder gaat.

Aantal dagen vervangend vervoer

Kan je auto niet meteen langs de kant van de weg gerepareerd worden? Dan gaat deze naar de dichtstbijzijnde (gecontracteerde) garage. Lukt reparatie niet binnen 48 uur, dan kun je aanspraak maken op vervangend vervoer vanuit een verhuurbedrijf. Zo kun je toch je vakantie vervolgen. Het maximaal aantal dagen dat je gebruik kunt maken van vervangend vervoer verschilt.

Aantal dagen vervangend vervoer per aanbieder
ANWB Europa Standaard - 21 dagen
Routemobiel Europa - 7 dagen (tegen extra betaling 30 dagen)
BOVAG NL + Europa - 4 dagen (tegen extra betaling 30 dagen)
Allianz NL + Europa - 4 tot 30 dagen
Centraal Beheer - 4 dagen
SOS Pechhulp Internationaal - Vergoeding autohuur
€ 100 per dag, tot maximaal € 750 per gebeurtenis

Repatriëring auto

Bij alle aanbieders is het vervoer van je auto naar een Nederlands garagebedrijf inbegrepen. Bekijk de voorwaarden in welke gevallen dit repatriëren van je auto gebeurt.

Uitsluitingen op de dekking
Ga je met de caravan op pad? Bij de meeste verzekeraars is je caravan uitgesloten van pechhulp. Wel kun je je aanvullend hiervoor verzekeren. Er zijn meer uitsluitingen. Zo kun je niet onbeperkt een beroep doen op pechhulp, zonder extra te betalen. Het maximum verschilt per aanbieder. Ook kan het afhankelijk zijn van de hulp die je nodig hebt.

Controleer voor je op pad gaat ook altijd goed of je de juiste geografische dekking hebt. Je wilt er niet in het buitenland pas achter komen dat je alleen in eigen land recht op hulp hebt.

Welke pechhulp voor jou en je auto voordelig en dekkend is, is afhankelijk van je wensen. Lees altijd alle voorwaarden goed door en bepaal wat je nodig hebt. Pechhulp voorkomen is nog altijd het beste. Vergeet dan ook niet de olie te verversen voor je richting de vakantiebestemming gaat.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie