Nieuws

Kopen en verkopen op de vrijmarkt? Zo kom je aan wisselgeld voor Koningsdag

Op Koningsdag zijn miljoenen mensen verkoper of koper op de vrijmarkt. Vooral kinderspeelgoed wisselt voor kleine prijsjes van eigenaar. Hoe kom je aan voldoende muntgeld?

dinsdag 25 april 2017
Kopen en verkopen op de vrijmarkt? Zo kom je aan wisselgeld voor Koningsdag

Heb jij je zolder al leeggehaald? De vrijmarkt op Koningsdag is de perfecte plek om je spulletjes van de hand te doen. Vooral zaken als kinderspeelgoed wordt donderdag weer voor een kleine prijs verkocht. Om kopers goed te bedienen heb je wisselgeld nodig. Hoe kom je daar vandaag de dag nog aan?

Betalen met contant geld is steeds minder gebruikelijk. Het gemak van (contactloos) pinnen maakt contant geld steeds meer overbodig. De vrijmarkt is daar een uitzondering op. Vanaf je kleedje mobiel pinnen aanbieden is vrij ongebruikelijk.

Muntgeld opnemen ING, ABN en Rabobank

Voorheen kon je bij  bank terecht voor het opnemen van muntgeld. Uit een rondje bij de grote banken blijkt dat het nu wat lastiger ligt.

ING
Bij ING is muntgeld opnemen alleen mogelijk voor zakelijke klanten.

Rabobank
Bij Rabobank kan je bij een bankkantoor of via de website muntgeld bestellen. Dit kost € 0,30 per muntrol. Wel duurt het twee tot vijf werkdagen voordat je de rol(len) kunt ophalen. Niet op tijd voor Koningsdag dus. In bepaalde filialen biedt de bank de mogelijkheid om muntgeld direct te pinnen met je betaalpas. Check voor de mogelijkheden in jouw omgeving deze pagina.

ABN Amro
Abn Amro heeft de meest uitgebreide mogelijkheden. Bij 165 kantoren van ABN Amro is wel een muntrolautomaat aanwezig. Ook niet-rekeninghouders van de bank mogen van de service gebruik maken. Als klant betaal je € 0,30 per rol. Anders zijn de kosten € 0,45 per rol. De automaten worden beheerd door G4S en zijn te vinden via deze pagina.

Geld wisselen bij de supermarkt

Uiteraard kan je ook aan muntgeld komen door bij het boodschappen doen te betalen met briefgeld, dat je eenvoudig kunt pinnen. Om vervolgens de kassière te vragen om kleingeld. 

Verkooptips

Voldoende wisselgeld ingeslagen? Dan kan de verkoop starten. Zorg dat je vooraf je prijzen bedacht hebt én plak stickers op je spullen. Zet iets hoger in, zodat er voor kopers ruimte voor onderhandelen overblijft. Zak bij waardevolle spullen vooral niet in prijs. Bij spullen die je anders niet eens op marktplaats zou zetten, kun je minder aan de prijs vasthouden. Tien cent is nog altijd beter dan deze spullen weer mee naar huis nemen.

De locatie is verder het allerbelangrijkst voor een succesvolle verkoopdag. Zorg dat je met jouw koopwaar goed zichtbaar bent in de looproute. Ga desnoods de avond ervoor al even kijken om te bedenken wat een goede plek is.

We hopen dat je donderdag een winstgevende en gezellige vrijmarkt hebt. Het verdiende muntgeld op je betaalrekening storten is wel bij de meeste bankkantoren mogelijk.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie