Nieuws

Hoogste spaarrente omlaag, wat nu?

Nationale Nederlanden en Knab bank verlagen de rente. Hiermee daalt ook de hoogste spaarrente. Waar kan je nu terecht voor de hoogste spaarrente? En wat kunnen we verder verwachten?

vrijdag 27 januari 2017
Hoogste spaarrente omlaag, wat nu?

Weer gaat de spaarrente omlaag. De meest recente verlagingen komen van Nationale Nederlanden en Knab bank. Hierdoor daalt per februari de hoogst mogelijke spaarrente naar 0,6. En of dit zo blijft is nog maar de vraag, de kans is groot dat andere banken volgen. Waar levert jouw spaargeld het meest op?

Op dit moment biedt Knab bank een spaarrente van 0,70. De hoogst haalbare rente voor een reguliere spaarrekening. Vanaf 1 februari daalt de rente bij Knab naar 0.55 procent. Nationale Nederlanden verstrekt vanaf vandaag 0,50 procent.

Hoogste spaarrente

Als we de nu bekende wijzigingen van de spaarrente meenemen, bieden deze banken vanaf februari de hoogste spaarrente:

Maandelijks de rente bepalen

Het gaat om rekeningen waarbij de spaarrente variabel is. Een aanbieder als Leaseplan Bank stelt bijvoorbeeld iedere maand de nieuwe spaarrente voor die maand vast. Het is de verwachting dat de verlagingen nog niet achter de rug zijn. Ook de hoogste rente van 0,60 procent is dus niet veilig.

Reden verlagingen spaarrente

Als banken geld aan elkaar uitlenen, krijgen ze daar geen rentevergoeding over. Sterker nog, een bank moet zelfs betalen voor het parkeren van geld bij een andere bank. Dit is één van de redenen dat de spaarrente die jij ontvang bijzonder laag is. Een bank geeft jouw geen hogere rente nu het lastiger is om er winst op te maken door het weer uit te lenen.

1 procent bij spaargeld vastzetten

Wil je zeker weten wat je in de komende tijd aan spaarrente ontvangt? Dan kun je jouw spaargeld vastzetten op een deposito. De bank biedt dan doorgaans meer rente. Wel kan je het saldo niet tussentijds opnemen, of alleen tegen betaling van een boeterente. Spaargeld twee jaar vastzetten levert je bij Argenta 1,05 procent op. Net daaronder volgt Leaseplan Bank met 1 procent.

Des te langer je jouw geld vast zet, des te hoger de rentevergoeding. Bedenkt vooraf wel goed of je het spaargeld echt niet nodig hebt tussentijds. Ook loop je het risico dat de rente stijgt. Dan profiteer jij daar niet van. Een risico dat op de korte termijn klein lijkt maar over een periode van bijvoorbeeld tien jaar lastig in te schatten is.

Nog steeds kruipt de gemiddelde spaarrente omlaag. Je kunt in ieder geval nog steeds een hogere rente ontvangen dan dat grote banken als ABN Amro, Rabobank en ING verstrekken. Daar komt de rente niet boven de 0,25 procent uit. Rijk worden van sparen zit er echter nog niet in.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie