Nieuws

Vergelijken zorgverzekering 2017 al gedaan?

Vergelijk de zorgverzekering 2017 en zorg dat je jezelf financieel niet tekort doet. Ook dit jaar zijn de verschillen tussen de zorgverzekeraars groot.

dinsdag 20 december 2016
Vergelijken zorgverzekering 2017 al gedaan?

Nog geen zorgverzekering voor 2017 gekozen? Als je van plan bent om van zorgverzekeraar te wijzigen, dien je dit voor het eind van het jaar te doen. Het vergelijken van de zorgverzekering kan sowieso geen kwaad, gezien de forse verschillen in premie. Op de vergelijkingspagina van Wegwijs zetten we alle premies voor je een op een rij.

Wisselen van zorgverzekering kan een goede manier zijn om te besparen. Zit je bij een van de duurdere zorgverzekeraars, dan loopt de premie op tot € 120 en hoger. Zorg en Zekerheid rekent bijvoorbeeld € 118, CZ € 119,05 en De Friesland € 120,50. Dit geldt voor zorgverzekeringen waarbij je zelf kunt bepalen naar welke zorgverlener je gaat.

Voordeligste zorgverzekeringen

De goedkoopste zorgverzekeringen zijn die van Zekur en Besured, met premies van respectievelijk € 92,00 en € 96,90 per maand. Let wel, dit gaat om op jongeren gerichte zorgverzekeringen waar je een beperkte keus hebt in de zorgverleners waar je terecht kunt. Vooral bij Zekur betaal je minder, maar zie je dat ook terug in het aanbod. Lees in ons eerdere artikel meer over de vrijheid om zelf je zorgverlener te kiezen.

Wil je wel vrije zorgkeuze, dan scoort Ditzo goed met € 100,95. De volgende in het overzicht is Ohra met € 104,55. In onze vergelijker zie je per zorgverzekering hoe het zit met de keus in zorgverleners.

Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken

Wil je zorg voor de tandarts of een aanvullende zorgverzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie? Ook deze is in de vergelijker opgenomen.  Bedenk vooraf goed in hoeverre de aanvullende verzekeringen voor jou daadwerkelijk meerwaarde hebben. Oftewel, aanvullende zorgverzekering, doen of niet?

Lagere premie bij hoger eigen risico

Het eigen risico is volgend jaar standaard € 350. Voor de meeste zorg uit de basiszorgverzekering betaal je eerst het eigen risico voordat een vergoeding geldt vanuit jouw zorgverzekeraar. Je kunt zelf nog kiezen voor een hoger eigen risico, tot een maximum van € 850. De zorgverzekeraar loopt in dat geval minder risico en kan een lagere premie aanbieden.

Als je voor het maximale eigen risico kiest, is Zekur met € 77 het voordeligst. De goedkoopste aanbieder met vrije zorgkeus is Ditzo, waar je € 78,45 per maand betaalt. Zeker als je kerngezond bent is dit het overwegen waard. Uiteraard loop je wel het risico om zorgkosten zelf te moeten betalen.

Er kunnen verschillende redenen zijn om het vergelijken van zorgverzekeringen niet te doen. Bijvoorbeeld omdat je door de bomen het bos niet ziet of niet weet waar je op moet letten. De belangrijkste reden om het wel te doen zijn de prijsverschillen. Met zijn tweeën loopt de mogelijke besparing als snel op tot circa € 350 per jaar. De moeite van het vergelijken waard.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie