Nieuws

Hypotheek voor uitzendkrachten wordt opnieuw eenvoudiger

Met een Perspectiefverklaring tonen uitzendkrachten een stabiel inkomen aan. Vanaf 2017 geven nog negen uitzendbureaus de verklaring af aan flexwerkers op zoek naar een hypotheek.

donderdag 8 december 2016
Hypotheek voor uitzendkrachten wordt opnieuw eenvoudiger

Het is voor uitzendkrachten opnieuw makkelijker geworden om een hypotheek te krijgen. Negen uitzendbureaus sluiten zich vanaf volgend jaar aan bij de Perspectiefverklaring. Het document waarmee flexwerkers kunnen aantonen dat hun inkomen stabiel is en hun arbeidskansen hoog zijn. Alle grote geldverstrekkers accepteren de Perspectiefverklaring.

Wat is een Perspectiefverklaring? Uitzendbureau Randstad constateerde in 2014 dat hun beste uitzendkrachten moeite hadden om een hypotheek te sluiten. Ondanks hun hoge opleidingsniveau, ruime werkervaring en inkomenszekerheid. Voor hen werd de Perspectiefverklaring ontwikkeld, waarin staat dat hun inkomen de komende jaren minstens op het huidige peil blijft.

Aanvankelijk werd de Perspectiefverklaring van Randstad door slechts één geldverstrekker geaccepteerd, maar inmiddels hebben alle grote banken en andere hypotheekverstrekkers zich aangesloten bij het project. Aan de voorzijde zijn er nu naast Randstad, Tempo-Team en Yacht ook andere uitzendorganisaties bijgekomen, waaronder Adecco, Manpower en YoungCapital.

Welke factoren zijn belangrijk voor een Perspectiefverklaring?

Of je een Perspectiefverklaring krijgt, hangt onder meer af van je opleidingsniveau, vaardigheden en werkervaring. Bovendien moet in jouw branche voldoende werk te vinden zijn.

Als uitzendkracht moet je bovendien een detacheringscontract hebben. Dat houdt in dat je een tijdelijk dienstverband hebt met het uitzendbureau. Als je een uitzendcontract hebt, dan houdt je verbintenis ook direct op als er geen werk meer is.

Welke stappen moet je doorlopen?

Denk je in aanmerking te komen voor een Perspectiefverklaring? Hieronder zie je het stappenplan.

Baanzekerheid of inkomenszekerheid?

Volgens de brancheorganisatie voor uitzendbureaus ABU, verschuift de manier waarop geldverstrekkers omgaan met arbeidsrelaties. Inkomenszekerheid wordt een volwaardig alternatief voor baanzekerheid.

"Veel mensen met een flexibel contract zijn in de toekomst prima in staat om voldoende eigen inkomen te vergaren. Dan is het niet meer dan logisch dat ook zij toegang hebben tot een hypotheek en eigen woning", zegt ABU-directeur Jurriën Koops.

In bezit van een Perspectiefverklaring?

Heb je een Perspectiefverklaring gekregen? Dan kun je bij elke financieel adviseur terecht om een hypotheek aan te vragen. Er doen inmiddels voldoende hypotheekverstrekkers mee om een hypotheek te vinden die goed aansluit bij je persoonlijke wensen.

Ben je meteen kansloos als je geen officiële Perspectiefverklaring hebt gekregen? Nee, deze verklaring maakt het alleen eenvoudiger om een hypotheek te sluiten. Zonder de verklaring moet je zelf aantonen dat je een stabiel inkomen hebt. Als je drie jaar lang een bestendig inkomen hebt uit flexcontracten, kom je al een heel eind. Geïnteresseerd? Een onafhankelijk financieel adviseur vertelt je graag vrijblijvend meer over je mogelijkheden.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie