Nieuws

Een spoedhypotheek: wie regelt het voor je?

Een hypotheek binnen een week, of zelfs in 24 uur. Vind je dat een prettig idee, of heb je echt haast? Stap dan niet meteen naar de bank die het hardste schreeuwt. Je hebt meer opties!

maandag 5 december 2016
Een spoedhypotheek: wie regelt het voor je?

Een hypotheek afsluiten kan een tijdrovende klus zijn. Maar wat als je daar niet op kunt wachten? Dan heb je een geldverstrekker nodig die je hypotheek vlot accepteert. Grote banken laten je graag weten hoe snel ze voor je kunnen werken. Maar heb je per se die partijen nodig voor een vlug afgehandelde hypotheek?

Eerst een vraag: waarom zou je een hypotheek in sneltreinvaart willen afsluiten? Daar zijn enkele redenen voor te bedenken. Bijvoorbeeld als de termijn voor het financieringsvoorbehoud heel kort is. Of als een aankoop helemaal zonder voorbehoud van financiering is gesloten. Als de koop dan toch niet doorgaat omdat de financiering niet (op tijd) rondkomt, dan ben je als koper een boete van vele duizenden euro's verschuldigd aan de verkoper.

Luidruchtige bank is niet goedkoop

Is bovenstaande voor jou niet aan de orde? Dan hoef je je niet druk te maken om de doorlooptijd van je aanvraag. Een goede hypotheekadviseur zorgt dat je niet in de problemen komt. Heb je wel haast? Loop dan niet meteen naar de bank die Usain Bolt op snelheid en rumoer wil verslaan. Je kunt bedrogen uitkomen en grote kans dat je maandelijks meer kwijt bent aan woonlasten.

Om jouw hypotheek binnen de geadverteerde tijd helemaal rond te krijgen, moet je alle benodigde gegevens en documenten voor het eerste contact paraat hebben. Ontbreekt een stempel of handtekening? Tel er dan meteen een paar dagen of zelfs weken bij op. Ben je zelfstandig of val je om een andere reden buiten de standaard, dan zal de verwerkingstermijn langer duren.

Geen zekerheid met spoedhypotheek

De spoedhypotheken waarmee de grootbanken adverteren, zijn dus allerminst een garantie op een vlotte afwikkeling. Lukt het toch, dan kun je er nog steeds bekaaid vanaf komen. Als jij al je documenten bij de hand hebt, waarom zou een andere geldverstrekker er dan langer over gedaan hebben? Een snelle afhandeling is geen unieke prestatie.

Anders dan een bank kan een onafhankelijk financieel adviseur hypotheken van verschillende partijen adviseren. Hij is bekend met de verwerkingstijden van de geldverstrekkers. Je kunt dus net zo snel een hypotheek krijgen, maar dan tegen een lagere rente dan de banken met de grote advertentiebudgetten.

Aantal hypotheekaanvragen per week 

week 44: 8.239
week 45: 9.088 (Donald Trump wordt gekozen als nieuwe president VS)
week 46: 17.594 (eerste renteverhogingen worden aangekondigd)
week 47: 9.571
week 48: 6.670
(Brondata: Hypotheken Data Netwerk)

Waarom nog in 2016 een hypotheek sluiten?

Een hypotheek rond krijgen in 2016 is nog mogelijk. Ook bij aanbieders die niet adverteren met een verwerkingstijd van 24 uur. Waarom zou je dat willen? Per 1 januari 2017 mag je nog 101% van de koopsom lenen. Voor een gemiddeld koophuis betekent dit dat je ruim 2.400 euro meer aan eigen geld mee moet nemen om de kosten koper te betalen. Bovendien daalt in 2017 voor veel mensen de maximale hypotheeksom. 

De laatste weken is de hypotheekrente iets gestegen. Niet veel, maar als je binnenkort een nieuwe hypotheek gaat sluiten of jouw rentevaste periode gaat verlengen, dan is het toch vervelend. Wil je weten wat je kunt doen om nu nog te profiteren van de historisch lage rente? Vraag dan een hypotheekadviseur om jouw mogelijkheden te inventariseren.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie