Nieuws

Autoverzekering wordt duurder, vergelijken loont

Autoverzekeringen worden duurder bij diverse verzekeraars. Dit omdat ze meer kosten maken. Tijd om te vergelijken of jij niet te veel betaalt.

vrijdag 29 januari 2016
Autoverzekering wordt duurder, vergelijken loont

Autoverzekeringen zijn nauwelijks winstgevend voor verzekeraars. De autoverzekering is eigenlijk té goedkoop. In 2015 maakten autorijders meer schade dan dat ze betaalden voor de autoverzekering. Op lange termijn onhoudbaar. De verzekeringspremie moet dus omhoog, waardoor vergelijken steeds meer loont.

Autoverzekeraar Voogd & Voogd maakte vorig jaar verlies op de autoverzekering. Tegenover iedere euro aan inkomsten stond € 1,08 aan schade en bedrijfskosten. De verhouding raakte in de afgelopen vier jaar steeds meer uit balans.

Parkeersensoren en achteruitrijcamera's

Auto’s zijn tegenwoordig voorzien van hulpmiddelen als parkeersensoren, rijbaanwaarschuwingen en achteruitrijcamera's. Je zou denken dat de schade hierdoor juist afneemt. Het effect daarvan is echter al verrekend in de huidige premie van de autoverzekering.

Voogd & Voogd is niet de enige verzekeraar die de autoverzekering duurder maakt. Ook verzekeringsreus Allianz maakte vorige week bekend dat het de premies vanaf 1 maart gaat verhogen. Dit met 6 procent voor personenauto's en 8 procent voor bestelwagens.

Vooral WA is te goedkoop

De concurrentie op het gebied van autoverzekeringen is groot. Om die reden nemen verzekeraars een verlies voor lief. Dit tegen het zere been van toezichthouder DNB. Die verzoekt verzekeraars al jaren vooral de WA-verzekering duurder te maken, om zo financiële problemen te voorkomen.

Op de meer complete dekkingen, zoals WA+ en allrisk, wordt nog wel winst gemaakt. Wat kun je daar als autobezitter uit opmaken? Dat er lucht zit in de allrisk tarieven. Een allrisk autoverzekering vergelijken loont dus zeker.

Autoverzekering vergelijken

Met het vergelijken van de autoverzekering kun je goed je maandlasten terugbrengen. Onderstaand enkele voorbeelden met verschillende uitgangspunten. Duidelijk is dat de tarieven fors verschillen en jouw situatie bepaalt waar je het voordeligst uit bent. 

Autoverzekering vaak per maand opzegbaar

Stijgt jouw premie? Dan is dat sowieso een geldige reden om je verzekering voortijdig op te zeggen. Je hoeft dat moment niet af te wachten. Na het eerste jaar zijn verzekeringen doorgaans per maand opzegbaar. Je kunt dan naar hartenlust vergelijken of jouw autoverzekering ergens anders niet goedkoper kan.

Bij Wegwijs kun je sinds deze maand eenvoudig autoverzekeringen vergelijken. Niet alleen op premie, maar bijvoorbeeld ook op de nieuwwaarderegeling, eigen risico en vele andere dekkingen die onderdeel uitmaken van de polis.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie