Nieuws

Zekur, Ditzo en Amersfoortse ‘beste’ zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen vergelijken en beoordelen is lastig. Moneyview deed het en stelde de ‘winnaars’ vast.

maandag 21 december 2015
Zekur, Ditzo en Amersfoortse ‘beste’ zorgverzekeringen

De ‘beste’ zorgverzekering komt van Zekur, onderdeel van Univé. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Moneyview. Bij de vrije-keuze-restitutiepolissen komt Ditzo als winnaar uit de bus. Bij zowel de aanvullende verzekering én tandartsverzekering wint De Amersfoortse.

Heb je jouw zorgverzekering 2016 nog niet gekozen? Vergelijk dan premies en voorwaarden van zorgverzekeringen via de zorgvergelijker van Wegwijs.

Moneyview vergeleek 53 basisverzekeringen van 30 aanbieders. Bij de aanvullende zorgverzekering zijn 160 ziektekostenverzekeringen vergeleken. Om te komen tot de ‘beste zorgverzekering’ werden verschillende criteria gebruikt.

Basisverzekering alleen vergeleken op premie

Bij de basisverzekering werd louter gekeken naar premie. De dekking is er immers gelijk. Vreemd omdat het aantal aangesloten zorgverleners, zoals ziekenhuizen, per verzekeraar wel verschilt. Moneyview geeft aan dat dit niet is meegenomen omdat de contracten tussen ziekenhuizen en verzekeraars nog niet compleet zijn.

Ergens begrijpelijk: als onderzoeker wil je dat je gegevens zuiver zijn. Maar om het aantal gecontracteerde zorgaanbieders volledig weg te laten uit het onderzoek, geeft het onderzoek op dit punt weinig waarde. Iedereen kan immers de premies van de basisverzekering op een rij zetten.

Restitutiepolissen

Meer inzicht in de voordeligste restitutiepolissen is al wat prettiger, omdat veel consumenten het verschil niet kennen tussen een naturapolis en restitutiepolis. De zorgverzekeringen van Ditzo en FBTO zijn volgens Moneyview al jaren het goedkoopst voor mensen die in volledige vrijheid hun zorgverlener willen kunnen kiezen.

Aanvullende verzekering

Moneyview beoordeelt de Amersfoortse als beste aanvullende verzekering, direct gevolgd door Delta Lloyd. Op deze punten kijkt Moneyview juist naar de inhoudelijke dekking en wordt premie geheel buiten beschouwing gelaten. De Amersfoortse biedt dus vooral de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering. Of die aanvullende verzekering in relatie tot de premie de ‘beste keus’ is, valt te bezien.

Zorgverzekering Delta Lloyd: geen selectie

Wie overigens nu al weet dat hij of zij de zorg gegarandeerd nodig gaat hebben, kan het beste terecht bij Delta Lloyd. Delta Lloyd maakt namelijk geen gebruik van medische selectie, maar heeft een uitgebreide aanvullende verzekering.

Op het onderzoek van Moneyview is veel aan te merken. Tegelijkertijd komt het onderzoek van een relatief objectieve organisatie, waardoor het zeker waarde heeft. Het meeste onderzoek over de zorgverzekering komt van bedrijven, vergelijkers of verzekeraars, die een financieel belang hebben bij de resultaten. De resultaten van een dergelijk onderzoek kun je daarom in twijfel trekken.

Zelf premie vergelijken kan via de zorgvergelijker van Wegwijs.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie