Nieuws

Vergelijken zorgverzekering 2016: je hebt nog twee dagen!

Moet jij je zorgverzekering voor 2016 nog afsluiten? Je hebt nog twee dagen om zorgverzekeringen te vergelijken. We helpen je een handje met een overzicht goedkoopste zorgverzekeringen.

dinsdag 29 december 2015
Vergelijken zorgverzekering 2016: je hebt nog twee dagen!

Het vergelijken van de zorgverzekering 2016 kan nog kan nog twee dagen. Daarna kun je jouw huidige zorgverzekering niet meer opzeggen. We zetten de goedkoopste zorgverzekeringen gemakshalve nog even voor je op een rij. Met een standaard eigen risico betaal je bij jongerenlabel Zekur € 86,00, met Univé (€86,95) als nummer twee. Het verschil loopt op tot € 263,40 per jaar. De moeite van het vergelijken waard.

Top-5 goedkoopste zorgverzekeringen met standaard eigen risico

De duurste zorgverzekering met het standaard eigen risico van € 385 komt van de Amersfoortse: € 107,95. Vergelijk via Wegwijs wat in jouw situatie de beste zorgverzekering is met het standaard eigen risico.

Top-5 goedkoopste zorgverzekeringen met maximaal eigen risico

De duurste zorgverzekering met het maximale eigen risico van € 885 is Prolife met € 90,95. Vergelijk via Wegwijs wat in jouw situatie de beste zorgverzekering is met het maximale eigen risico.

Kies je eigen risico bewust

Wat betreft het eigen risico betaal je altijd de eerste € 385 voor zorg uit de basis zorgverekering. Dat is wettelijk zo geregeld. Je kunt ook een zorgverzekering met een hoger eigen risico kiezen. Je hebt in dat geval vijf keuzemogelijkheden, waarbij het risico steeds met € 100 omhoog gaat tot het maximum van € 885. Bij een hoger eigen risico betaal je minder premie voor de zorgverzekering.

Kies niet zo maar de voordeligste zorgverzekering. Vijf tips om te voorkomen dat je achteraf spijt krijgt van je keus. Lees ook eerst even wat de nadelen van een budget zorgverzekering kunnen zijn.

Opzeggen zorgverzekering

Als je na het vergelijken van zorgverzekering overstapt, regelt de nieuwe verzekeraars doorgaans dat de oude wordt opgezegd. Het kan uiteraard geen kwaad om dit goed na te gaan. Na 31 december kun je in principe je zorgverzekering niet meer opzeggen.  

Als je via internet je nieuwe zorgverzekering sluit, heb je nog wel 14 dagen bedenktijd. Je kunt dan de nieuwe zorgverzekeraar alsnog schriftelijk laten weten dat je toch terugkomt op de switch. Gezien het administratieve ‘gedoe’ kun je er beter van te voren goed over nadenken.

Met zorgverzekeringen is het net als met je telefoonabonnement. Je hebt niet altijd zin om ieder jaar over te stappen. Toch is het prijsverschil groot en is het een goede manier om te besparen. Je hebt nog tot en met morgen om te vergelijken en je keus te maken!

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie