Nieuws

Top 5 artikelen van 2015

Onze top 5 financiële voorlichting van 2015: kinderopvangtoeslag, Prinsjesdag, Rabobank, je pensioen en de 20 jaar vaste hypotheekrente.

vrijdag 1 januari 2016
Top 5 artikelen van 2015

Vorig jaar veranderde er behoorlijk wat rondom je pensioen, deed de Rabobank een broodje aap voorspelling, zetten we helder de maatregelen van Prinsjesdag op een rij, waaronder de veel hogere kinderopvangtoeslag en was de hypotheekrente 20 jaar vast ongekend populair. De top 5 artikel van 2015 op een rij. 

Hypotheekvoorspelling Rabobank broodje aap

Begin 2015 voorspelde de topman van de Rabobank dat de hypotheekrente zou gaan stijgen door de strengere eisen waaraan de bank moest voldoen. Echter, het tegenovergestelde gebeurde. De hypotheekrente daalde. Met name doordat nieuwe hypotheekverstrekkers de markt betraden en het de traditionele banken als Rabobank en ING moeilijk maakten.

Pensioenleeftijd omhoog - Wanneer met pensioen?

Begin juni 2015 ging het kabinet akkoord met een versnelde verhoging van de pensioenleeftijd. Onder andere doordat we steeds ouder worden en er dus langer door werkenden bijgedragen moest worden aan de AOW. In dit artikel zie je in drie stappen hoe je ervoor staat, wanneer je met pensioen kunt en of het slim is zelf actie te ondernemen.

Lid worden

Prinsjesdag: wat zijn de gevolgen voor jou

Waar de meeste journaals zich focussen op de leuke hoedjes, rekende wij binnen een dag de gevolgen van het kabinet voor jouw portemonnee door en schreven er dit artikel over. De maatregelen uit het plan zijn uiteindelijk overigens pas in december 2015 goedgekeurd door de Eerste Kamer.

Hoeveel extra kinderopvangtoeslag ontvang jij

Een van de verbeteringen die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde was de hogere vergoeding voor kinderopvang en naschoolse opvang. De gevolgen van deze  maatregelen rekende Wegwijs door in een aantal voorbeelden.

Hypotheekrente 20 jaar vast steeds populairder

De hypotheekrente in 2015 werd lager en lager. Steeds meer mensen begonnen zich te interesseren voor deze hypotheekrente met 20 jaar zekerheid. Wegwijs rekende de keuze voor deze hypotheek door en vergeleek ‘m met die van de hypotheekrente 10 jaar vast.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie