Nieuws

Hoeveel extra kinderopvangtoeslag ontvang jij?

Kinderopvang, bso en gastouder fors goedkoper!

dinsdag 15 september 2015
Hoeveel extra kinderopvangtoeslag ontvang jij?

De kinderopvangtoeslag stijgt flink in 2016. De overheid wil kinderopvang, gastouders en bso weer betaalbaar maken en dat is te merken! Door de hogere toeslag voor kinderopvang loont het voor veel mensen weer om (meer) te gaan werken. En dat is nou precies wat de overheid wil. Maar hoeveel voordeel levert het je nou precies op?

Bezuiniging op kinderopvang verleden tijd

Kinderopvang is duur, zeker voor mensen met een bovenmodaal inkomen. Het is een post waar de overheid de afgelopen jaren flink op heeft bezuinigd. Dat lijkt nu definitief voorbij. Netto scheelt dit per gezin zo’n € 65 tot € 100 per maand. In het schema hebben we de gevolgen van de extra kinderopvangtoeslag op een rij gezet.

Overzicht kosten kinderopvang (na belastingteruggave)

We moeten aan het werk!

De overheid wil dat we weer én meer gaan werken. Dat is goed voor onze economie, voor Nederland én voor de overheid. Die verdient goed aan de inkomstenbelasting die we met z’n allen betalen. 

Naast de stimulering van de kinderopvang, is ook het tarief inkomstenbelasting omlaag gegaan, én is de arbeidskorting omhoog gegaan. Een dubbele stimulans dus. De gevolgen voor je salaris hebben we doorgerekend: € 2.500 meer salaris door lagere inkomstenbelasting?

Lid worden

Het kabinet is regelmatig verweten dat werken voor ouders met jonge kinderen nauwelijks loont. Via de maatregelen rondom de kinderopvangtoeslag en inkomstenbelasting moet daar definitief verandering in komen. Meer weten over de plannen van Prinsjesdag? De vijf belangrijkste punten voor jou.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie