Nieuws

Autoverzekering vergelijken scheelt €482,64 per jaar

Goedkope autoverzekering is té voordelig

dinsdag 25 augustus 2015
Autoverzekering vergelijken scheelt €482,64 per jaar

Autoverzekeringen zijn momenteel zo goedkoop dat verzekeraars er al jaren geen winst meer op maken. Vorig jaar werd er voor 300 miljoen euro meer schade uitbetaald dan er premie opgehaald werd. Desondanks blijft de concurrentie heftig en zijn de prijsverschillen fors. Het verschil is in ieder geval zo groot dat het zeker loont om te controleren hoe het zit met je eigen autoverzekering.

Het is niet voor het eerst dat er gewaarschuwd wordt voor te lage premies. Vijf jaar geleden verzocht toezichthouder de Nederlandsche Bank alle autoverzekeraars om niet meer te stunten met de autoverzekeringen. Het bleek aan dovemansoren gericht. Verzekeraars hebben te maken met stevige concurrentie en kunnen het zich niet permitteren om als duur te boek te staan.

Je moet er wel naar op zoek!

Autoverzekeringen zijn momenteel goedkoop, maar dat geldt niet voor elke polis. De verschillen per auto, verzekeringsvorm, schadevrije jaren, woonplaats en leeftijd van de verzekerde lopen ver uiteen. Het aantal variabelen is enorm. Je moet er dus wel naar op zoek.

Hieronder maakten we een korte vergelijking op basis van drie profielen. Opvallend is dat zowel bij WA als allrisk de duurste verzekering ruim dubbel zo duur is als de goedkoopste optie. Let op: beperk je bij het zoeken niet alleen tot de bekende vergelijkingssites. Sommige verzekeraars kunnen via een onafhankelijk adviseur een voordeliger premie bieden.

25_aug -01

25_aug -02

25_aug -03

Een autoverzekering kiezen gaat over meer dan alleen premie. Ook de dekking en afhandeling bij schade of diefstal is van belang. Heb je een auto die jonger is dan 3 jaar? Dan is het verstandig om goed te kijken naar de nieuwwaarderegeling.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie