Nieuws

Pechhulp bij ANWB afsluiten? Let op de looptijd!

ANWB vraagt als enige tarief per kalenderjaar

woensdag 27 mei 2015
Pechhulp bij ANWB afsluiten? Let op de looptijd!

Pechhulp is in principe geen ingewikkelde dienst. Je staat met een kapotte auto aan de kant van de weg en iemand komt langs met het doel je weer op weg helpen. Vrij gemakkelijk om pechhulpaanbieders met elkaar te vergelijken zou je denken. Helaas valt dit tegen in de praktijk. Aanbieders doen hun best om het ingewikkelder te maken, zodat met name prijsverschillen minder opvallen. ANWB heeft hierbij wat nieuws bedacht, betalen per kalenderjaar. 

Pechhulp betaal je doorgaans per jaar, ofwel per twaalf maanden. Bij het het afsluiten van de ANWB valt op dat de pechhulp wordt aangeboden ‘in heel 2015’. Dit klinkt als een voordeel maar is het niet.

Pechhulp per kalenderjaar

De opzet om per kalenderjaar pechhulp te verstrekken maakt het vergelijken van de ANWB met andere aanbieders van pechhulp lastiger. Stel dat je eind mei klant wordt bij de ANWB, dan betaal je € 123 voor 2015. Dit tarief geldt voor pechhulp in heel Europa, inclusief vervangend vervoer en pechhulp in je eigen woonplaats.

De pechhulp loopt in dat geval van juni tot december, ofwel zeven maanden. Omdat alle andere aanbieders per jaar werken, is het verschil in looptijd vijf maanden. Kijk je puur naar de tarieven op de websites, dan vergelijk je dus appels met peren.

Groot verschil tarief

De voordeligste aanbieder is op dit moment SOS Pechhulp. Deze aanbieder vraagt voor pechhulp in heel Europa € 66 per jaar. Als we het huidige tarief van de ANWB omzetten naar dezelfde looptijd van 12 maanden, komt het tarief neer op € 210,85. Hiemee is de Wegenwacht ook meteen de duurste in de markt.

27_mei -01

Prijsverhogingen pechhulp

Allianz en SOS Pechhulp hebben het tarief voor pechhulp niet verhoogd in het afgelopen jaar. Bij Route Mobiel is de actuele prijs voor pechhulp in heel Europa € 114,05, licht hoger dan de 111,75 van vorig jaar. Bij Bovag is het tarief fors gestegen, van € 90 naar € 120 per jaar. Ook hierbij geldt dat je recht hebt op vervangend vervoer en pechhulp in de plaats waar je woont.

Een prijsoverzicht van pechhulpaanbieders kan je binnenkort raadplegen in ons digitale magazine. Deze ontvang je vanzelf als lid van Wegwijs. Nog geen lid? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode van drie maanden.

Oudere auto’s duurder

Pechhulp voor oudere auto’s is vaak duurder. Route Mobiel verhoogt de tarieven bijvoorbeeld al wanneer een auto ouder is dan drie jaar. Bij een aanbieder als SOS Pechhulp ligt de grens op 12 jaar. De ANWB hanteert één tarief, daar speelt de leeftijd van de auto geen rol. Vooral bij oudere auto’s  zal het prijsverschil tussen ANWB en de goedkopere aanbieder hierdoor afnemen.

De prijs van pechhulp zegt weinig over de kwaliteit. Kijk voordat je pechhulp afsluit of je objectieve beoordelingen kunt vinden van klanten die eerder op weg zijn geholpen. Check vooraf ook wat de voorwaarden zijn, bijvoorbeeld op het gebied van vervangend vervoer. Vervolgens is het makkelijk besparen op pechhulp.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie