Nieuws

Nieuw iMagazine: Wonen, sparen, leven… in 2020

Voorspelling hypotheekrente, woningmarkt en meer

vrijdag 30 januari 2015
Nieuw iMagazine: Wonen, sparen, leven… in 2020

De woningmarkt trekt langzaam aan en de hypotheekrente is op dit moment historisch laag. Hetzelfde geldt helaas voor de spaarrente. Maar hoe staat het ervoor in 2020? In het nieuwe iMagazine lees je onze visie op de toekomst. We geven je inzicht in de komende vijf jaar op het gebied van wonen, hypotheken, zorg, pensioen, sparen en verzekeren. Wordt jouw huisarts straks vervangen door een zorgrobot? En blijft de hypotheekrente zo laag?

Inhoud iMagazine Vooruitblik 2020

  • Comeback huizenprijzen

Als de historie zich herhaalt, zou 2020 wel eens het nieuwe hoogtepunt qua woningverkopen kunnen worden. Een moment waarop we de huidige woningcrisis allang zijn vergeten. Hoe zit dat precies? 

Tot oktober 2014 was de hypotheekrente in de geschiedenis nooit lager geweest dan 2,95%. Hij kon eigenlijk alleen maar stijgen. Maar dat gebeurde niet. Begin 2015 staat de rente zelfs op 2,65%. Wat gaat de hypotheekrente de komende jaren doen?

  • Allemaal € 57.390 spaargeld in 2020

De hoogst haalbare spaarrente is de afgelopen jaren gekelderd. Na een stijging tot boven de 5 procent in 2008, is het maximum nu 1,6 procent. Zijn we in 2020 weer terug op het oude niveau of blijft het sappelen?

  • Is jouw huisarts straks een robot?

Waar solidariteit tot voor kort het codewoord was in de zorg, is nu zelfredzaamheid in opmars. Daarbij zal anno 2020 een glansrol weggelegd zijn voor de techniek. Welke technische snufjes kunnen we verwachten?

  • Verzekeringen gaan veranderen

Afgelopen 20 jaar is er weinig veranderd in de verzekeringswereld. Hoewel je schade via een app kunt declareren, sta je voor afhandeling nog steeds telefonisch in de wacht of stuurt de verzekeraar een brief. De innovaties van 2020? Die komen overwaaien uit het buitenland.

Het totale Nederlandse pensioenvermogen loopt op van ongeveer 1,1 biljoen euro nu tot 1,4 biljoen in 2020. Dat gigantische kapitaal gaan we de komende jaren slimmer inzetten. Als dat lukt, worden we er allemaal beter van.

Klik hier om het nieuwste iMagazine te bekijken. Nog geen premiumlid? Meld je dan aan. Het digitale magazine is speciaal gemaakt voor pc, laptop en tablet. 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie