Nieuws

Zelf ziekenhuis kiezen belangrijker dan premie zorgverzekering

Vergelijken en overstappen zorgverzekering?

zaterdag 27 december 2014
Zelf ziekenhuis kiezen belangrijker dan premie zorgverzekering

Wie wil wisselen van zorgverzekering, heeft hiervoor nog vijf dagen de tijd. Het animo om te wisselen lijkt tot nu toe beperkter dan andere jaren. De complexe aanvullende verzekeringen of de geringe premiebesparingen wordt hierbij veelvuldig als argument aangedragen. Maar volgens de laatste poll op onze website geldt dit maar voor de helft van de mensen. 46% wil vooral zelf kunnen kiezen welk ziekenhuis of welke zorgverlener hij of zij bezoek.

Wat Vind Jij Belangrijk Bij Je Zorgverzekering

Vrije zorgkeuze blijft een recht
Mensen zijn gevoelig voor onderwerpen waar de media over schrijft. De vrije zorgkeuze is afgelopen zorgperiode veel in het nieuws geweest en was de kern van de recente politieke crisis. Lees ook: Vrije zorgkeuze blijft voorlopig een recht.

Zekur en Zilveren Kruis beperken vrije zorgkeuze
Er zijn niet veel verzekeraars die rigoureus snijden in het aantal aanbieders waar je als verzekerde bij terecht kunt. Zekur en Zilveren Kruis (Budget) doen dat wel. Met slechts 19 (Zekur) en 44 (Ziveren Kruis Budget) gecontracteerde ziekenhuizen van de 90 in totaal, zijn de beperkingen aanzienlijk.

Zorgverzekering wordt financiële strop?
Maak je gebruik van niet-gecontracteerde zorg, zorg bij een ander dan gecontracteerd ziekenhuis, dan betaal je 20% van de behandeling uit eigen zak. Je neemt dus letterlijk een risico; niet helemaal het principe van een verzekering die het risico juist voor je uit handen zou moeten nemen. Kies je daarbij ook nog voor een hoger eigen risico, dan kan een behandeling een behoorlijke financiële strop worden.

Bekijk het premieoverzicht van Wegwijs met daarin alle (!) premies van Nederland

Bekijk het overzicht ‘Beste ziekenhuizen 2014 - 2015’ 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie