Nieuws

Winnaar Deventer Ziekenhuis: “Ons succes zit ‘m in de mensen”

“Patiënten ondersteunen via e-Health”

dinsdag 16 december 2014
Winnaar Deventer Ziekenhuis: “Ons succes zit ‘m in de mensen”

“Ons ziekenhuis heeft van oudsher de wil om steeds te verbeteren, te innoveren, en mensen ook op te leiden om gewoon goede zorg te leveren. Dag in dag uit, er wordt hier hard gewerkt met veel aandacht voor de patiënt”. Gita Gallé, voorzitter van de raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis, zegt dit over haar overwinning bij het overkoepelende ziekenhuisonderzoek van Wegwijs.nl. 

De aandacht voor de patiënt uit zich in de manier waarop patiënten naar ons kijken. Onze medewerkers willen heel graag goede zorg leveren voor de mensen in de omgeving. Het succes van het Deventer ziekenhuis zit 'm dan ook in de mensen die de zorg leveren. De mensen die hier dagelijks klaarstaan, en met grote betrokkenheid voor de patiënten hier dat zo goed mogelijk proberen te doen. Daar gaat het om.

Regionale ziekenhuizen werken op een aantrekkelijke schaal: niet te groot, niet te klein. Mensen kennen elkaar, wonen in de regio, willen het graag goed vóór elkaar en goed mét elkaar hebben. Er is een sterke verbinding binnen en buiten het ziekenhuis.

De beste willen blijven en zijn
Als je wil excelleren, moet je blijven verbeteren, innoveren, je processen blijven verbeteren, blijven opleiden en trainen. Niet stilstaan, maar vernieuwen en doorgaan. Zorgen dat mensen iedere dag weer opnieuw hier aan het werk zijn. Je best blijven doen voor de patiënt, de maat blijven nemen. Denk niet dat het goed is maar blijf de drive houden om iedere dag opnieuw de beste te blijven willen zijn.

Via e-Health de patiënt thuis ondersteunen
De patiënt willen we de aandacht geven die hij nodig heeft en waar hij om vraagt. Ik denk dat het ook van belang is om met behulp van e-Health te bekijken of je patiënten langer in de thuissituatie kunt ondersteunen. Patiënten kunnen thuis gemonitord worden via beeldverbinding en hoeven dus niet onnodig naar het ziekenhuis te komen. Dat is een belangrijke ontwikkeling die door bepaalde patiënten zeker gewaardeerd wordt. 

Het is van belang dat mensen zich gezien voelen, met name náást de persoonlijke aandacht voor wanneer de patiënt daadwerkelijk in het ziekenhuis is. Als mens de aandacht en de zorg krijgen, en dat wij ons bij iedere patiënt de vraag stellen wat voor déze patiënt van belang is om het voor hem of haar comfortabel te maken bij zijn of haar genezingsproces.

Een gemeenschap met wortels in de omgeving
Een ziekenhuis is een gemeenschap op zichzelf, waar men graag onderdeel van is en ook graag een steentje aan bijdraagt. Van oudsher heeft ziekenhuis wortels in de omgeving. Topklinisch ziekenhuis waar veel geïnvesteerd wordt in opleiding, om het iedere dag opnieuw beter te maken voor de patiënt.

Lees ook:

 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie