Nieuws

Top 5 beste artikelen in 2014

Kwam onze voorspelling voor 2014 uit?

dinsdag 30 december 2014
Top 5 beste artikelen in 2014

Nederland is in 2014 vooruitgegaan en in 2015 gaan we die stijgende lijn vasthouden. Goed nieuws dus. Toch zullen banken, verzekeraars, politici en andere instituten in 2015 wederom onduidelijke uitspraken doen, niet begrijpbare voorwaarden bedenken, overbodige producten ontwikkelen en nieuwe wetten creëren. Daarom staan wij ook komend jaar voor je klaar met uitleg, rekenvoorbeelden, toekomstverwachtingen en kritische tegengeluiden! Om 2014 goed af te sluiten zetten we onze 5 beste artikelen op een rij.

  • Samenwonen! Wat moet je regelen?
    Grote veranderingen in je leven zijn aanleiding om ook je persoonlijke financiële situatie goed op een rij te zetten. Dat geldt ook bij het besluit om te gaan samenwonen. Wij gaven vijf tips, speciaal voor starters! 

  • 2014: Wat doen de huizenprijs, hypotheekrente en spaarrente?
    Precies een jaar geleden, keken we een jaar vooruit. En … dat deden we best aardig. Onze voorspelling zit niet ver van de werkelijkheid af, hoewel - eerlijk is eerlijk - bij de hypotheekrente zaten we er wat naast.

    We hadden verwacht dat Europa in 2014 economisch al verder zou zijn. Dat bleek anders. Door de uitblijvende Europese economische groei, anders dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, kon Nederland goedkoop geld lenen van andere landen, fondsen en bedrijven. Nederland is voor deze beleggers een soort veilige haven. Omdat veel mensen graag geld aan Nederland lenen, hoeft Nederland daarvoor weinig rente te betalen. Immers, de beleggers komen toch wel.

    De kapitaalmarktrente, ofwel de rente over het geld dat Nederland leent, bleef in 2014 laag en daalde zelfs tot een historisch dieptepunt. De hypotheekrente is gelieerd aan deze kapitaalmarktrente. De hypotheekrente daalde ook. Weinigen hadden met dit scenario rekening gehouden. De drie crises die achter ons liggen - de woningmarktcrisis, kredietcrisis en Eurocrisis - begonnen onverwacht. Zelfs de staart van al die crises heeft een onverwacht scenario, dat voor Nederland gelukkig positief uitpakt. 


Bekijk ook de voorspelling van de hypotheekrente, huizenprijs, spaarrente en AEX voor 2015.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie