Nieuws

Nieuw iMagazine: alles over jouw zorg in 2015

Wijzigingen basiszorgverzekeringen, AWBZ en meer

maandag 8 december 2014
Nieuw iMagazine: alles over jouw zorg in 2015

Traditioneel is er in december weer volop aandacht voor zorgverzekeringen en voor zorg in het algemeen. Zeker dit jaar is er veel te melden. Zo verdwijnt de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), waardoor de verantwoordelijkheid van AWBZ-zorg naar gemeenten gaat. Verder wijzigt de inhoud van de basisverzekering en stijgt het eigen risico. In ons nieuwe iMagazine lichten we de veranderingen toe en informeren we je over jouw zorg in 2015. 

Inhoud iMagazine zorg 2015

 • Zorgverzekering 2015: uitleg, wijzigingen en tips
  Een overzicht van alle wijzigingen op de basisverzekeringen.  Mocht je volgend jaar zorg nodig hebben, weet dan wat wel en niet vergoed wordt.
 • AWBZ verdwijnt. Help!
  De langdurige zorg gaat grondig op de schop. Vanaf 1 januari vervalt de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Zorg vanuit deze wet wordt in het vervolg door de gemeenten verstrekt. Dit heeft vooral gevolgen voor ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en hun netwerk.
 • Twijfel? Kies voor een second opinion
  De politiek discussieert nog over de vraag of de second opinion onder de basisverzekering moet vallen of niet. Maar wanneer kies je eigenlijk voor een second opinion en hoe pak je dat aan?
 • Fysio, ergo, chiro of ortho?
  Een blessure bij het sporten, vastzittende spieren of RS-klachten. Het kan iedereen overkomen. Een bezoek aan de chiropractor, fysiotherapeut of manueel therapeut doet wonderen. Lees meer over het verschil tussen alle mogelijke vormen en niet onbelangrijk, het vergoeden van de kosten. 
 • Apps voor jouw gezondheid
  Er zijn talloze apps te vinden die zich richten op jouw gezondheid. Ze zijn echter lang niet allemaal even nuttig. Wel handig is bijvoorbeeld de app waarmee je kunt zien of een huisartsbezoek aan te raden is. Of die waarmee je de bijwerkingen van alle medicatie kunt opzoeken. 
 • En meer...


Klik hier om het nieuwste iMagazine te bekijken. Nog geen premiumlid? Meld je dan aan. Het digitale magazine is speciaal gemaakt voor het lezen op pc en tablet.  In het overzicht op onze zorgverzekeringspagina zie je wat alle zorgverzekeraars rekenen voor de basisverzekering 2015.  

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie