Nieuws

Zorgverzekering 2015 tot € 336 duurder voor gezin

Overzicht premies alle zorgverzekeraars

woensdag 19 november 2014
Zorgverzekering 2015 tot € 336 duurder voor gezin

Inmiddels zijn nagenoeg alle premies voor de zorgverzekering 2015 bekend. Waarschijnlijk ga jij volgend jaar ook fors meer betalen voor de zorgverzekering. Alle grote zorgverzekeraars verhogen de premie, sommigen zelfs met 10 euro of meer per maand. Bovendien geven de verzekeraars aan dat de zorgverzekering nog duurder zou zijn als ze de daadwerkelijke kostenstijging doorberekenen. In het overzicht op onze zorgverzekeringspagina zie je wat jouw zorgverzekeraar volgend jaar rekent voor de basisverzekering. En of je wellicht goedkoper uit bent bij een overstap.

DSW was tradiotioneel de eerste zorgverzekeraar die de premie bekend maakte. De premie bleef bij DSW ongewijzigd op € 95. Met deze stap zette de relatief kleine aanbieder de markt op het verkeerde been. Achteraf blijkt het de enige zorgverzekeraar te zijn die de basisverzekering niet duurder maakt.

Zorgverzekering in 2015 fors duurder
De grote zorgverzekeraars voeren een forse verhoging door. Bijvoorbeeld CZ rekent dit jaar € 95,90 voor de natura basiszorgverzekering, volgend jaar is dit € 100,50. Ook bij andere zorgverzekeraars is de stijging flink. Menzis verhoogt met € 8,75 naar € 104,25. VGZ doet daar nog een schepje bovenop, met een verhoging van € 12,00 naar € 107,95.

Ook de andere zorgverzekeraars komen doorgaans niet onder de € 100 met de premie voor de zorgverzekering. Interessant is FBTO, dat met € 92 onder het gemiddelde duikt. Bekijk hier het totale overzicht

Top 5 Laagste premies zorgverzekering (natura)

Zorgverzekeraar

Premie

PMA

€ 88,50

FBTO

€ 92,00

Promovendum

€ 92,90

AnderZorg

€ 93,00

Interpolis

€ 93,95

 

Voor een totaaloverzicht inclusief budgetzorgverzekering kun je het overzicht zorgverzekeringen 2015 bekijken.

Ook budgetzorgverzekeringen duurder
Wil je goedkoper uit zijn, dan kun je kiezen voor een meer uitgeklede zorgverzekering. Zekur is daar bijvoorbeeld een aanbieder van. Dit label van zorgverzekeraar Unive richt zich vooral op jongeren, met een premie van € 82,50. Ook deze premie is overigens licht gestegen, maar nog altijd voordelig.

Ook onder andere Menzis en Zilveren Kruis bieden een dergelijke budget zorgverzekering, voor respectievelijk € 89,95 en € 90,75.

Overweeg je een van deze verzekeringen, let dan wel op wat er vergoed wordt. De bezuinigingen zitten hem vooral in de keuzevrijheid die jij hebt bij het kiezen van zorg. Je kunt bijvoorbeeld maar bij een select aantal ziekenhuizen terecht voor een behandeling. Kies je een ziekenhuis dat niet op het lijstje van de zorgverzekeraar staat, dan moet je zelf bijbetalen. Controleer dan ook zeker de voorwaarden en voorkom dat je goedkoper uit bent, maar later voor vervelende verrassingen komt te staan.

Valt de premiestijging nog mee?
Zorgverzekeraars zeggen genoodzaakt te zijn de premie van de zorgverzekering in 2015 te verhogen door de wijzigingen rond de AWBZ en de stijgende zorgkosten. Ook aanvullende zorgverzekeringen worden hierdoor duurder. Als de verzekeraars de daadwerkelijke kostenstijging door zouden berekenen, zou de premie voor 2015 nog meer gestegen zijn. Zo geeft Menzis aan 230 miljoen euro uit de eigen kas te halen om de stijging te beperken.

Voortdurend wordt er tussen de overheid, belangenorganisaties en zorgverzekeraars gediscussieerd over de winst die verzekeraars maken. Dit zal door door het 'gulle gebaar' van de verzekeraars niet verstommen, zo is de verwachting.

De maximale stijging voor de basisverzekering (restitutie) bedraagt € 336 voor jou en je eventuele partner. Bekijk het overzicht van alle tarieven voor de zorgverzekeringspagina 2015 en bekijk of jij de kosten kunt verlagen door over te stappen van zorgverzekering. 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie