Nieuws

Directe link tussen 'onafhankelijke' Independer, FBTO en Zilveren Kruis

Achmea accepteert kruisbestuiving

dinsdag 25 november 2014
Directe link tussen 'onafhankelijke' Independer, FBTO en Zilveren Kruis

De grens tussen Independer en moederbedrijf Achmea vervaagt steeds verder. Wie op 21 november op de website van één van de Achmea-verzekeraars op zoek ging naar informatie van de zorgverlener, kwam in een Independer-omgeving terecht. Kort daarna was de zorgzoeker 'tijdelijk niet beschikbaar'. De link tussen onder andere Independer, FBTO, Avéro Achmea en Zilveren Kruis wordt hiermee steeds duidelijker zichtbaar. 

Independer is een vergelijker van verzekeringen. Achmea is een verzekeringsconcern waar de naast de reeds genoemde verzekeraars ook AGIS, Centraal Beheer en Interpolis onder vallen. In 2011 nam Achmea het onafhankelijke Independer over. 

Independer: "Qua werkwijze zijn we onafhankelijk"
Al bij die overname rezen er twijfels over het onafhankelijke voortbestaan van Independer; hoe kan immers de onafhankelijkheid gewaarborgd blijven als een vergelijker van verzekeraars, en een deel van die verzekeraar dezelfde aandeelhouder hebben. Iets waar Independer zich in de eigen voorstelronde openlijk over uitspreekt: financieel niet onafhankelijk, qua werkwijze wél.

FBTO toont Independer
De schermprint hieronder laat zien hoe een zoekopdracht bij verzekeraar FBTO uitmondt in een resultaat van vergelijker Independer. Kort na dit beeld, verdwijnt de bovenkant van de Independer-pagina uit beeld maar onder andere het Independer-icoontje op het tabblad en de huisstijl van Independer met de paarse knoppen zijn duidelijk in beeld.

Schermprint
Screenshot FBTO Independer
Natuurlijk is het zo dat het concern Achmea zoekt naar mogelijkheden om de eigen verzekeringstak te versterken. Het overnemen van Independer was een strategische zet. Wat dat betreft een logische keus. Bij Independer ligt dit anders.

Kun je als Independer meerdere keren per jaar het onafhankelijke programma Radar voorzien van kritisch commentaar over verzekeraars, en tegelijkertijd actief en positief samenwerken met een deel van diezelfde verzekeraars binnen het Achmea-concern? Wie het weet, mag het zeggen…

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie