Nieuws

Veel klachten over nieuwe ANWB lidmaatschap

ANWB verhoogt bijdrage lidmaatschap

donderdag 16 oktober 2014
Veel klachten over nieuwe ANWB lidmaatschap

Afgelopen september ontvingen 1,6 miljoen ANWB-leden een brief. In deze brief kregen lezers informatie over de nieuwe wegenwacht-pakketten. Voor het gemak had de ANWB reeds een nieuw "passend" pakket gekozen. Echter, dit nieuwe pakket bleek in veel gevallen veel duurder dan het oude. Het gevolg: een stroom aan boze reacties. Waarom stuurt de ANWB deze brief en is het verstandig om je blik te richten op alternatieve aanbieders? 

"Standaard € 199 invullen op de acceptgiro waarmee de betaling van het nieuwe pakket zo is geregeld. Naar vind ik het. Inmiddels gebeld en 2 x 15 minuten in de wacht gestaan. Blijkbaar hebben meer mensen vragen over de brief…"

Gewoon één van de vele reacties op Facebook over de brief die de ANWB aan haar leden stuurde. De ANWB heeft nieuwe pakketten geïntroduceerd. Tenminste, nieuw. Het zijn min of meer dezelfde dekkingen, maar met iets minder keuzevrijheid.

Voorbeeld hogere bijdragen
Onder de oude situatie was het mogelijk om wegenwachtservice aan te vragen in Nederland, mét vervangend vervoer, zónder woonplaatsservice. In de nieuwe situatie horen vervangend vervoer en woonplaatsservice bij elkaar en betaal je daarom extra. In dit specifieke voorbeeld gaat de bijdrage omhoog van € 43 naar € 62. Een verhoging van maar liefst 44%!

Deuk in imago ANWB?
De afgelopen jaren bleek dat leden van de ANWB tevreden zijn over hun merk. Ondanks de grote tariefverschillen met de concurrentie, bleven ze de pechhulpverlener trouw. Het robuuste, betrouwbare imago van de ANWB was hiervoor de aanleiding. De huidige brief zorgt nu voor een kleine deuk in dat imago.

Alternatief de helft goedkoper
Sinds 2004 hebben zich steeds meer concurrenten van de ANWB op de markt begeven, vrijwel altijd met fors lagere tarieven. Hieronder een overzicht voor wanneer je pechhulp wilt, zowel in je woonplaats, als in Nederland en geheel Europa, inclusief vervangend vervoer. 

Overzicht tarieven pechhulp

Aanbieder pechhulp

Tarief

Bosch Car Service Pechhulp

€ 55,75

SOS Pechhulp

€ 66,00

Route Mobiel

€ 111,75

ANWB Wegenwacht

€ 143,00

 

De goedkoopste pechhulp wordt geboden door Bosch Car Service, direct gevolgd door SOS Pechhulp. Respectievelijk zijn deze twee partijen 157% en 117% goedkoper dan ANWB, terwijl hun dienstverlening min of meer vergelijkbaar is. Onbegrijpelijk dus, dat zoveel weggebruikers blijven kiezen voor de ANWB. Hoewel, 'onbegrijpelijk'. Veel mensen hechten nog steeds waarde aan een sterk imago. En ondanks deze misser, zullen de gele wagens van de Wegenwacht veel mensen nog steeds een positief en zeker gevoel geven.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie