Nieuws

Contactloos betalen, hoe werkt dat?

Pinnen zonder pincode

maandag 13 oktober 2014
Contactloos betalen, hoe werkt dat?

Je boodschappen afrekenen zonder je pinpas uit je portemonnee te halen en zonder pincode in te voeren. Het lijkt wat futuristisch, maar wordt steeds meer gebruikt. Met het zogenaamde contactloos betalen wordt afrekenen gemakkelijker en sneller. Hoe werkt het en wat zijn de risico's?

Sinds de campagne "Klein bedrag, pinnen mag" in 2007, is het heel normaal om ook kleinere aankopen met pinpas te betalen. Zo'n 40% van de bedragen onder € 10 worden met pinpas betaald. Voor winkeliers is dat prettig, want minder contant geld betekent minder risico op bijvoorbeeld een overval. Om digitaal afrekenen verder te stimuleren wordt nu de volgende stap ingevoerd: contactloos betalen.

Hoe werkt het?
In plaats van je pinpas in een betaalautomaat te steken, houdt je de pas kort dichtbij de betaalautomaat. Je pas wordt automatisch gedetecteerd en voor bedragen tot € 25 hoef je vervolgens geen pincode in te voeren. Het bedrag wordt direct van je betaalrekening afgeboekt. Je hoeft dus niet vooraf een tegoed te storten.

Daar hebben we meteen een risico te pakken: kan nu iedereen eindeloos pinnen met jouw pinpas? Nee, gelukkig niet. Je kunt per keer maximaal € 25 afrekenen zonder pincode in te voeren. Wanneer je een aantal kleine transacties doet die opgeteld boven € 50 uitkomen, wordt er opnieuw naar je pincode gevraagd.

Een voorbeeld:
Contactloos Pinnen -limiet -01

Hoe wordt het ingevoerd?
Sinds april dit jaar kun je bij een aantal grote ketens, waaronder H&M, Blokker, Ikea en de winkels op de NS-stations, op deze manier afrekenen. Dat zal de komende tijd verder uitgebreid worden naar alle andere winkels waar je nu nog op de bekende wijze pint. Je kunt de geschikte betaalautomaten herkennen aan onderstaand logo.

Logo Contactloos Betalen

Hoe zit het met je pinpas?
ABN Amro, ING en Triodos geven sinds vorig jaar nieuwe passen uit, die geschikt zijn voor contactloos betalen. Deze zijn te herkennen aan het logo dat ook op de betaalautomaten staat. De banken houden verschillende regels aan wat betreft invoer en gebruik:

  • ABN Amro: Nieuwe passen worden automatisch voorzien van techniek voor contactloos betalen. Je kunt er ook nog gewoon mee pinnen of chippen. Wil je géén pas waarmee contactloos betaald kan worden, dan kun je via een ABN-Amro-kantoor een andere pas aanvragen.
  • ING: Nieuwe passen worden automatisch voorzien van techniek voor contactloos betalen. Je kunt er ook nog gewoon mee pinnen of chippen. Wil je niet contactloos betalen, dan kun je deze functionaliteit uit laten zetten via de website of bij een ING-kantoor.
  • Triodos: Nieuwe passen worden automatisch voorzien van techniek voor contactloos betalen, maar de techniek is nog niet geactiveerd. Je wordt door Triodos geïnformeerd zodra je de pas hiervoor kunt gebruiken. Natuurlijk kun je er al wel gewoon mee pinnen of chippen.

Risico
Betalen met een pasje zonder pincode is niet nieuw: voor een chipknip heb je ook geen pincode nodig. Groot verschil is dat je voor gebruik van de chipknip eerst een tegoed op je chip moet storten. Met contactloos betalen hoeft dat niet meer, je kunt standaard tot € 50 opnemen vanaf je betaalrekening.

Logischerwijs is het daarom nog belangrijker om goed op je pas te letten, en in geval van diefstal of verlies direct melding te doen bij de bank om de pas te laten blokkeren. ABN Amro en ING hebben reeds aangegeven om, in geval van diefstal of verlies, eventuele afschrijvingen middels contactloos betalen te zullen vergoeden.

Chipknip verdwijnt
Het contactloos betalen wordt ingevoerd als alternatief voor de chipknip. Het gebruik hiervan is de afgelopen jaren flink afgenomen omdat we inmiddels gewend zijn om kleine bedragen te pinnen. Als gevolg daarvan worden ook de mogelijkheden om te chippen flink teruggeschroefd. Sinds vorig jaar, met de invoer van het nieuwe pinnen, zijn de meeste chip-automaten opgedoekt.

Je kunt met je chipknip enkel nog terecht in verkoopautomaten, parkeerautomaten van enkele gemeenten en bijvoorbeeld bedrijfskantines. Per 1 januari 2015 zullen ook die chippunten verleden tijd zijn. Met het verdwijnen van de chipknip is het zaak eventueel resterend saldo terug te boeken naar je rekening. Dit kun je tot 1 januari 2015 doen bij een oplaadpunt. 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie