Nieuws

Eerste premie zorgverzekering 2015 bekend. Wanneer volgt de rest?

DSW trapt traditioneel zorgverzekeringsseizoen af

dinsdag 23 september 2014
Eerste premie zorgverzekering 2015 bekend. Wanneer volgt de rest?

De Schiedamse zorgverzekeraar DSW heeft opnieuw als eerste de premie voor de zorgverzekering bekendgemaakt. Ten opzichte van vorig jaar verandert er niets. De premie blijft gelijk op 95,00 euro per maand. Ook de aanvullende verzekeringen blijven in prijs gelijk. Hoewel andere zorgverzekeraars hun kaarten nog tegen de borst houden, is de verwachting dat de premie van DSW uiteindelijk bovengemiddeld zal blijken. De kleinste zorgverzekeraar van Nederland kon ook in voorgaande jaren niet mee in de prijzenslag van zorgverzekeringen.

Het ministerie voorspelde eerder dat de gemiddelde kosten voor de basis zorgverzekering 2015 op € 101,25 uit zou komen. Volgens DSW is de kostenraming van het ministerie net als in de voorgaande jaren opnieuw te pessimistisch.

Premie Zorgverzekering DSW
Wacht op alle zorgverzekeraars
In de komende tijd maken meer verzekeraars de kosten bekend voor de zorgverzekering 2015. Ze hebben daarvoor tot 19 november de tijd. Het relatief kleine DSW is traditioneel de eerste met haar tarief maar was in de voorgaande jaren ook traditiegetrouw niet de voordeligste.

Vooral de 'prijsvechters' wachten vaak tot het laatste moment met het naar buiten brengen van hun premie. Op die manier is zeker dat ze niet verrast worden door een concurrerende zorgverzekeraar. Wat betreft de kosten doe je er dan ook verstandig aan de kat nog even uit de boom te kijken. 

Collectieven?
Het kan interessant zijn om gebruik te maken van een collectief. Bijvoorbeeld zorgverzekeraars die zich specifiek richten op jongeren omdat zij doorgaans weinig mankeren. Andere voorbeelden zijn collectieven van sportverenigingen of zorgverzekeraars specifiek voor hoger opgeleiden.

Soms richten deze collectieven zich minder op de prijs en meer op een levenshouding, bijvoorbeeld bij 'christelijke' zorgverzekeraars of een speciale zorgverzekering voor vegetariërs. Kijk in dat geval goed na wat er precies uniek is aan de zorgverzekering. De basis zorgverzekering is namelijk voor iedereen gelijk.

Hoger eigen risico
Het verplichte eigen risico gaat in 2015 omhoog naar € 375, deze kosten zijn in de afgelopen jaren fors gestegen. Bovenop deze verplichte kostenpost kan je bij sommige zorgverzekeraars ook een vrijwillig extra risico nemen. Kies je voor een verhoogd eigen risico dan betaal je bij DSW nog minimaal € 72 per maand. Maak je gebruik van zorg, dan loop je wel het risico in één keer € 875 aan zorgkosten zelf te moeten betalen.

DSW heeft haar jaarlijkse moment in de spotlights gehad. De echte competitie kan nu gaan beginnen. Dit jaar loopt het verschil tussen DSW en de meer goedkopere verzekeraars op tot € 155 per jaar. Voldoende voordeel om de ontwikkelingen in de gaten te houden en te wachten op de premies van de rest van de zorgverzekeraars. We houden het in de komende tijd bij op de zorgverzekering 2015 pagina

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie