Nieuws

Hoe goed is het ‘Beste-in-1-pakket’ van Independer?

Vergelijkingssite biedt eigen totaalpakket voor verzekeringen

dinsdag 29 juli 2014
Hoe goed is het ‘Beste-in-1-pakket’ van Independer?

Vergelijkingssite Independer biedt sinds kort de mogelijkheid om een complete pakketverzekering af te sluiten. Dit pakket, dat Independer zelf het 'Beste-in-1-pakket' noemt, bestaat uit de auto-, inboedel-, opstal-, rechtsbijstand-, aansprakelijkheid- en reisverzekering. De naam 'Beste pakket' schept verwachtingen. Worden die verwachtingen waargemaakt?

Alles-in-1-pakketten. We zien ze overal. Bijvoorbeeld als combinatie van tv, internet en bellen. Niets nieuws dus. Veel mensen kiezen voor een alles-in-1-pakket omdat dat makkelijk is.

We houden van gemak
Alles bij één partij verzekeren biedt inderdaad voordelen: welke schade je ook hebt, je hoeft je maar tot één verzekeraar te wenden. Zeker in situaties waarbij het niet helemaal duidelijk is bij welke verzekering je schade hoort, is het handig om één verzekeraar te hebben.

Losse verzekering, passende dekking
Maar wil je voordelig verzekerd zijn met daarbij een goed passende dekking, dan is een alles-in-1-pakket bij één verzekeraar zeker niet altijd de beste oplossing. Sluit je een verzekering los af, dan kun je er telkens opnieuw voor zorgen dat die verzekering perfect aansluit bij jouw situatie. Het zou wel erg toevallig zijn als alle verzekeringen bij één verzekeraar precies aansluiten bij jouw wensen. Uiteraard kan het wel, maar je zult goed moeten zoeken.

Het afsluiten van losse verzekeringen bij verschillende verzekeraars is bovendien meestal goedkoper. Consumentenprogramma Radar onderzocht dat dit verschil op kan lopen tot 40% van de totale premie. Zelfs wanneer er een pakketkorting op het totaalpakket gegeven wordt, lijk je voordeliger uit te zijn wanneer je losse verzekeringen afsluit.

Independerpakket combineert verzekeraars
Independer lijkt de nadelen van de pakketverzekering te begrijpen. Bij hun Beste-in-1-pakket is het daarom mogelijk om de verzekeringen van meerdere aanbieders in één pakket terug te laten komen. Independer biedt dit totaalpakket aan, en is daarna de contactpersoon van de consument. Dat klinkt goed dus.

Autoverzekering: Independer vergelijkt maar 10% van verzekeraars
Maar kijken we naar het aantal verzekeraars dat mee doet met het 'Beste-in-1-pakket' dan valt er direct één ding op: het zijn er maar een paar. Bij de rechtsbijstandverzekering worden er maar 2 verzekeraars vergeleken. Bij de autoverzekering doen slechts 6 mee. Bij de 'normale autoverzekering' vergelijkt Independer er 48, en dan zijn er ook nog een stuk of 12 die Independer niet meeneemt.

Independer zegt per verzekering de beste verzekeraar voor de consument op te zoeken en deze in het alles-in-1-pakket stoppen. Dat lijkt onwaarschijnlijk. De "beste verzekeraar" vind je niet als je er maar een paar vergelijkt.

Dekking in beperkte afgestemd op persoonlijke situatie
De verzekeringen uit het 'Beste-in-1-pakket' van Independer zijn slechts in beperkte mate af te stemmen op de persoonlijke situatie van de verzekerde. Bij de reisverzekering kan je bijvoorbeeld enkel aangeven of je wintersportdekking en een annuleringsverzekering wil toevoegen. Standaard biedt de verzekering een werelddekking. Ga je nooit buiten Europa op vakantie, dan is deze dekking overbodig en betaal je dus onnodig voor een uitgebreide verzekering.

Los afsluiten voordeliger
Dan de premie. het vreemde is de prijs juist hoger uitvalt in plaats van lager. Wanneer je de reguliere verzekeringsvergelijker op Independer.nl gebruikt, vind je keer op keer verzekeringen met een lagere prijs. De verzekeringen in het 'Beste-in-1-pakket' zijn dus duidelijk niet de voordeligste. Sluit je alle verzekeringen los af, dan bespaar je per jaar € 91.

 

'Beste-in-1-pakket'

Laagste premie op Independer.nl

Inboedel

Delta Lloyd

€ 110

Turien & Co

€ 93

Opstal

De Goudse

€ 137

SNS Bank

€ 113

Auto (WA + Casco)

ASR - Klik & GO

€ 612

FBTO

€ 598

Aansprakelijkheid

Fatum

€ 41

Fatum

€ 41

Rechtsbijstand

Arag

€ 214

ASR Verzekering

€ 190

Reisverzekering

(wintersport-  en werelddekking)

Fatum

€ 70

Delta Lloyd

€ 58

Totaal per jaar

€ 1.184

€ 1.093

O.b.v. twee personen, woonachtig in Tilburg in een tussenwoning

Extra kanttekening: de vergelijkingen op Independer.nl zijn, ook buiten het 'Beste-in-1-pakket', niet compleet. Diverse goede en voordelige verzekeraars worden er niet in meegenomen. Bij de vergelijking van reisverzekeringen worden grote partijen als Interpolis, National Academic, InShared, Promovendum en Menzis bijvoorbeeld buiten beschouwing gelaten.

Het 'beste-in-1-pakket' van Independer kies je voor het gemak. Je kunt bij één partij terecht voor al je claims na schade. Ben je op zoek naar de beste dekking of de laagste prijs, dan is dit totaalpakket geen goede keuze. 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie