Nieuws

Vergelijking pechhulp, waar ben je het voordeligst uit?

Wat als dat dubieuze lampje gaat gloeien?

donderdag 8 mei 2014
Vergelijking pechhulp, waar ben je het voordeligst uit?

Het kan ook jou overkomen: je ontvlucht het Nederlandse klimaat en bent goed geluimd onderweg naar de Franse kust. Plotseling gaat op het dashboard een dubieus lampje gloeien. Waag jij de gok of zorg je vooraf dat je kunt terugvallen op pechhulpservice? Voordat je je aansluit bij een aanbieder is het verstandig de verschillen op een rij te zetten. Hoe zit het bijvoorbeeld met vervangend vervoer en het verschil in kosten? 

Het aantal grote pechhulpdiensten waar je uit kunt kiezen is in de afgelopen jaren constant gebleven. Ondanks het uitblijven van nieuwe prijsvechters, is vergelijken zeker zinvol. Al is het alleen maar omdat de aanbieders hun tarieven nogal eens wijzigen.   

€ 88,15 besparen
Het verschil in tarief loopt op tot € 88,15 per jaar. Hierbij is het uitgangspunt een auto met een leeftijd tot 9 jaar en pechhulp in heel Europa. Beperken we het tot Nederland, dan valt er € 50 te besparen.

Tarieven pechhulpverleners incl. vervangend vervoer in Nederland (per jaar)

Hulp in eigen woonplaats? Nee Ja
SOS Pechhulp € 45,00 € 45,00
bosch Car Service Pechhulp € 55,75 € 55,75
Bovag € 65,00 € 72,50
ANWB € 70,00 € 95,00
Route Mobiel € 79,90 € 79,90

 

Tarieven pechhulpverleners incl. vervangend vervoer Nederland + Europa (per jaar)

Hulp in eigen woonplaats? Nee Ja
Bosch Car Service Pechhulp € 55,75 € 55,75
SOS Pechhulp € 66,00 € 66,00
Bovag € 82,50 n.v.t.
ANWB € 103,00 € 143,00
Route Mobiel € 111,75 € 111,75

 
Route Mobiel rekent, net als SOS Pechhulp en Bosch Car Service, geen extra kosten voor woonplaatsservice. ANWB en Bovag doen dit wel. Een merkwaardig detail: Bovag biedt bij haar Europadekking überhaupt geen woonplaatsservice aan.

Vervangend vervoer, hoe zit dat?
Kan je auto niet binnen een dag worden gerepareerd? Dan staat bij alle hulpverleners voor maximaal twee dagen vervangend vervoer tot je beschikking.Vervangend vervoer is overigens niet vanzelfsprekend bij de dekking inbegrepen. 

Bij Route Mobiel en Bosch Car Service Pechhulp betaal je geen extra kosten voor vervangend vervoer. Bij SOS Pechhulp geldt dat vervangend vervoer gratis is bij auto's met een leeftijd t/m 12 jaar. Bij ANWB kun je voor € 15 binnen Nederland en € 20 binnen Europa vervangen vervoer afsluiten. Bij Bovag betaal je € 7,50 extra voor deze dekking.

Hoe oud is de auto?
Heb je een oudere auto, informeer dan vooraf welk tarief geldt. Onder andere SOS Pechhulp, Route Mobiel en Bovag maken verschil. Route Mobiel deelt de auto's zelfs op in de categorieën tot drie, negen, twaalf en vijftien jaar. Aangezien de kans op pech stijgt naarmate de auto ouder is, betaal je dan ook meer. De ANWB hanteert één tarief, ongeacht de leeftijd van de auto. Gezien het hoge tarief ben je ook met een oudere auto bij de Wegenwacht niet direct voordeliger uit.

Iedere bezuiniging is er één en besparen op pechhulp is goed mogelijk. De grootste verschillen zitten bij hulp binnen Europa. Kies je ervoor om toch de gok te wagen? Houd dan goed de lampjes op het dashboard in de gaten…

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie