Nieuws

Hoe krijg je jouw hypotheekaanvraag snel geregeld?

File bij hypotheekverstrekkers

woensdag 28 mei 2014
Hoe krijg je jouw hypotheekaanvraag snel geregeld?

Het is dringen op de woningmarkt. Wie een hypotheek wil sluiten, moet aansluiten in de rij en geduldig op zijn beurt wachten. Althans, dat is de boodschap die huizenkopers lezen in de media. De verkopen stijgen inderdaad maar genoemde wachttijden van drie maanden zijn behoorlijk overdreven.  Wel is het handig om snel actie te ondernemen wanneer je van plan bent een woning te kopen. Banken moeten omschakelen nu de vraag weer aantrekt en zijn een dergelijke kooplust niet meer gewend.

Stel, je hebt de ideale woning gevonden en jij en de verkoper lijken er snel uit te komen. Het is vervelend als in dat geval het aanvragen van de hypotheek de vertragende factor is. Enkele tips om vertraging tegen te gaan:

Hypotheekaanvraag snel starten
Het snel in gang zetten van de hypotheekaanvraag is aan te raden. Klop vast aan bij een hypoheekverstrekker, al heb je nog geen specifieke woning op het oog of moet de bezichtiging nog volgen. Het in kaart brengen van de hypotheekmogelijkheden in jouw situatie kost tijd. Wordt de huizenjacht concreter, dan ben door het voortraject  alvast goed voorbereid en weet je tot welke bedrag je kunt gaan.

Vraag naar de doorlooptijd
Vraag specifiek naar de doorlooptijd bij de bank. Aangeven dat de verwerkingstijd van de bank belangrijk is voor jouw beslissing, kan ervoor zorgen dat je meer prioriteit krijgt. Het is raadzaam om bij meerdere hypotheekbanken te informeren zodat je ook daadwerkelijk meerdere opties hebt.

Klop aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur
Laat het over aan een onafhankelijk hypotheekadviseur. Die heeft jouw belang voorop staan en niet dat van de bank. Bovendien doet een goede adviseur zaken met talloze banken. Het in kaart brengen van de verwerkingstijd en het bewaken van de voortgang is voor hem dagelijkse kost. Vraag vooraf zelf bij de adviseur na wat zijn verwachting is.

Hypotheekaanvraag

Schakel een aankoopmakelaar in
Een aankoopmakelaar is voor het aanvragen van een hypotheek niet nodig. De aankoopmakelaar verzorgt het contact met de makelaar van de verkoper. In sommige gevallen is dit overigens wel de bank, bijvoorbeeld wanneer de vorige eigenaren van de woning hun lasten niet meer konden dragen als gevolg van een scheiding of werkloosheid.

Naast het onderhandelen zelf heeft de aankoopmakelaar invloed op de snelheid van de koop zelf. Dit door strakke afspraken te maken met de verkopers. Informeer vooraf naar het tarief van de aankoopmakelaar en vraag wat hij precies voor je kan betekenen.

Dat banken het drukker hebben, is een feit. Chaotische taferelen van hypotheekklanten in files voor de balie zijn wat overdreven. Wie op zoek is naar de laagste hypotheekrente klikt hier, via de onderstaande informatiekaart volgt meer informatie over het aanvragen van een hypotheek. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie