Nieuws

Bespaartips voor je verzekeringen

Tijd voor de financiële voorjaarsschoonmaak!

maandag 14 april 2014
Bespaartips voor je verzekeringen

Een jaarlijkse check van je verzekeringen is geen overbodige luxe. In een jaar kan jouw persoonlijke situatie veranderen: je bent bijvoorbeeld gaan samenwonen. Ook zijn sommige bezittingen minder waard geworden: een auto neemt bijvoorbeeld na een aantal jaar in waarde af. Verzekeringen die je eerder sloot, sluiten hierdoor niet meer goed aan. Door je verzekeringen periodiek kritisch te bekijken, voorkom je dat je niet goed verzekerd bent. Bijkomend voordeel: je kunt hiermee aardig wat geld besparen.

Past je reisverzekering bij je plannen voor komend jaar?
Veel Nederlanders hebben een doorlopende reisverzekering. Handig: je hoeft niet telkens losse verzekeringen af te sluiten en je bent een stuk goedkoper uit dan bij losse verzekeringen. Ook ben je bij een onverwacht weekendje weg altijd goed verzekerd. 

Als je je doorlopende reisverzekering al weer enige tijd geleden afgesloten hebt, dan is de dekking mogelijk niet meer up-to-date. Ben je al een tijd niet op wintersport geweest? Schrap dan je wintersportdekking. Heb je binnenkort een verre reis op de planning staan? Dan is het verstandig werelddekking toe te voegen aan je reisverzekering.

Wanneer je reisverzekering langer dan één jaar loopt, kun je maandelijks je reisverzekering wijzigen.

Klopt de gedekte waarde van je inboedelverzekering nog?
De dekking van je inboedelverzekering is afgestemd op de waarde van je inboedel. Heb jij het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in bijvoorbeeld nieuwe meubels en een luxe tv? Dan ben je waarschijnlijk onderverzekerd. Bij schade krijg je van je verzekeraar slechts een deel vergoed. Controleer regelmatig de waarde van je inboedel en geef grote wijzigingen door aan je verzekeraar.

Heb je bij het afsluiten van je inboedelverzekering gebruikt gemaakt van een inboedelwaardemeter? Dan biedt je verzekeraar een garantie tegen onderverzekering. Dit houdt in dat je altijd goed verzekerd bent, ook wanneer de waarde van je inboedel gestegen is. De inboedelwaardemeter moet eens in de vijf jaar ingevuld worden.

Autoverzekering: heb je nog de juiste dekking?
Een autoverzekering sluit je af op het moment van aankoop. Je stemt deze verzekering af op hoe oud je auto op dat moment is. Na een aantal jaar is de waarde van je auto afgenomen, waardoor je niet meer de juiste dekking hebt. Je auto is dan te duur verzekerd.

 Heb je je autoverzekering alweer enige tijd geleden afgesloten? Dan wordt het tijd om de dekking tegen het licht te houden en te bekijken of deze nog aansluit.

Hoe oud is je auto?

Welke autoverzekering?

0 tot 5 jaar oud

All-risk verzekering

6 tot 9 jaar oud

Beperkt Casco

10 jaar of ouder

WA-verzekering


Premiecheck: kan het goedkoper?
De verzekeraar die vorig jaar de goedkoopste was, is dat misschien dit jaar niet meer. Premies wijzigen regelmatig, dus is het verstandig om periodiek na te gaan of je niet te veel betaalt. Controleer hierbij ook of je korting krijgt wanneer je meerdere verzekeringen bij dezelfde aanbieder afsluit. De korting die verzekeraars geven kan oplopen tot 20%.

Ben je dubbel verzekerd?
Er zijn verschillende verzekeringen die een overlap op de dekking bieden. Medische kosten in het buitenland kunnen bijvoorbeeld gedekt zijn op je reisverzekering en op je zorgverzekering. Ook autopech en rechtsbijstand wordt door veel mensen dubbel verzekerd. Dit is zonde. Je betaalt twee keer premie, maar krijgt altijd maar eéén keer de geleden schade vergoed.

Wie de tijd neemt om zijn verzekeringen door te lopen, kan al snel enkele tientjes per jaar besparen. Dit bedrag kan oplopen tot zo'n € 200 per jaar, wanneer je bijvoorbeeld nog een autoverzekering met een te hoge dekking had. Een onafhankelijk financieel adviseur kan je helpen bij het samenstellen van een verzekeringspakket op maat. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie