Nieuws

Reisverzekering: vergeet je wintersportdekking niet!

20% zonder wintersportdekking naar de sneeuw

vrijdag 10 januari 2014
Reisverzekering: vergeet je wintersportdekking niet!

Van sneeuw in Nederland in nog altijd geen sprake. Gelukkig voor wintersport-fans, valt er in wintersportlanden Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland niet te klagen over de hoeveelheid sneeuw. Wie binnenkort naar de sneeuw afreist, doet er verstandig aan om voorafgaand zijn reisverzekering nog even goed te checken. Nog altijd 20% van de wintersporters gaat zonder goede wintersportdekking op wintersport. Erg onverstandig. Een ongelukje zit op de piste in een klein hoekje. Bovendien zijn de kosten erg hoog.

Na een lelijke valpartij wordt het slachtoffer al snel per banaan of sneeuwscooter vanaf de piste naar het dal gebracht. De kosten hiervoor? Rond de € 600. Wanneer er een helikopter aan te pas moet komen, lopen de kosten van het vervoer naar het ziekenhuis verder op. Een  dergelijke helikoptervlucht kost tussen de € 2.500 en € 3.500. En dan hebben we het nog niet eens over de medische kosten.

Wintersportdekking een must bij sneeuwvakantie
Bij een goede reisverzekering met wintersportdekking ben je verzekerd voor de kosten van een ongeluk op de piste. De banaan of helikopter en een eventuele gipsvlucht worden vergoed. Evenals de medische kosten. Daarnaast worden niet gebruikte ski- of snowboardlessen en de resterende dagen van je liftpas vaak gecompenseerd. Een reisverzekering met wintersportdekking biedt tevens uitkomst wanneer de schade niet lichamelijk is. Bijvoorbeeld wanneer je materiaal gestolen wordt of beschadigd raakt.

De dekking van een wintersportverzekering verschilt sterk per aanbieder. Lees daarom altijd de polis door wanneer je een reisverzekering met wintersportdekking afsluit, zodat je weet of de geboden dekking past bij je wensen.

Off-piste: extra gevaarlijk én onverzekerd
Wie off-piste gaat skiën of snowboarden loopt een extra groot risico op een ongeluk. Veel verzekeraars hanteren daarom beperkende voorwaarden bij het skiën of snowboarden buiten de pistes. In veel gevallen worden ongelukken die off-piste gebeuren niet of slechts deels gedekt. Een uitzondering kan worden gemaakt wanneer je onder begeleiding van een skileraar of gecertificeerde gids buiten de piste ging. Ben jij van plan off-piste te gaan, zoek dan een reisverzekering die ook ongelukken en reddingsactie buiten de pistes vergoed. Uiteraard zie je dat terug in de kosten.  

Niet op wintersport
Wanneer je dit jaar de wintersport overslaat, kan je er voor kiezen de dekking van je doorlopende reisverzekering aan te passen. Wanneer je reisverzekering langer dan één jaar loopt, kun je maandelijks je reisverzekering beëindigen of wijzigen. Door je wintersportdekking voorlopig achterwege te laten, kun je besparen op je premie.

Met de wintersport-periode voor de deur is dit het moment om je reisverzekering en wintersportdekking onder de loep te nemen. Ben jij voldoende verzekerd? Voldoet de dekking van jouw wintersportverzekering? Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over de beste reisverzekering in jouw situatie.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie