Nieuws

Pensioen. Weet jij wat je krijgt als je met pensioen gaat?

woensdag 27 november 2013
Pensioen. Weet jij wat je krijgt als je met pensioen gaat?

Pensioen blijft voor veruit de meeste Nederlanders een ingewikkeld en onbekend onderwerp. Overheidsdiscussies over 1,75%, 1,85% of 1,90% sparen voor je pensioen maken het niet eenvoudiger. De vraag blijft nog steeds: 1,75% van wat? Door termen als indexeren, pensioengat en afstempelen wordt het al ingewikkelde onderwerp pensioen nog complexer.

Binnen alle onduidelijkheid is er één ding wel helder: de overheid dringt de mogelijkheden fiscaal vriendelijk bij te sparen voor je pensioen verder terug. Zelfstandig extra geld opzij zetten voor later wordt steeds belangrijker maar ook duurder.

Belangrijk is dat je goed in kaart laat brengen wat jouw mogelijkheden zijn: zelf sparen, je woning aflossen, extra sparen via het pensioen van je werkgever? Wil je serieus naar je pensioen kijken, vraag dan meer informatie aan.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie