Nieuws

Makkelijk bezuinigen: vergelijk je aanbieder van pechhulp

Pechhulp duurst bij Route Mobiel en ANWB Wegenwacht

woensdag 10 juli 2013
Makkelijk bezuinigen: vergelijk je aanbieder van pechhulp

Het verschil tussen de voordeligste en duurste aanbieder van pechhulp is € 65,- per jaar. Geen wereldschokkend bedrag maar tegelijkertijd zonde om te laten liggen. Juist in deze tijden van bezuinigingen is het goed om op de kleintjes te letten. De service, die verschilt namelijk niet zoveel. En aangezien pechhulp niet iets is waar je jaarlijks naar omkijkt, kan je over een periode van vijf jaar toch € 325,- besparen.

Wegwijs heeft al meerdere keren de tarieven van pechhulpaanbieders vergeleken. Voor het eerst sinds het moment dat er nieuwe aanbieders van een pechhulpservice zijn bijgekomen, is de ANWB Wegenwacht niet meer de duurste van Nederland. Route Mobiel heeft die plaats ingenomen.

Tarieven Pechulp

Route Mobiel duurste
Voor een jaar lang pechhulp, inclusief service in je woonplaats, geheel Europa en vervangend vervoer, betaal je bij de Route Mobiel € 140,85. Bij ANWB € 125,38. Dit zijn de reguliere tarieven, zonder tijdelijke kortingen. De twee 'oudste' aanbieders van pechhulp zijn veruit de duurste partijen. Met name verzekeraars Allianz, Ditzo en pechhulpaanbieder SOS Pechhulp zitten dicht bij elkaar.

Bij de voordeligste aanbieder Ditzo betaal je € 62,67. Hiervoor krijg je drie jaar lang per-paid pechhulp. Per-paid wil zeggen: als je er eenmaal gebruik van heb gemaakt, moet je opnieuw drie jaar vooruitbetalen. Ofwel: je betaalt € 188 voor drie jaar totaal. Halverwege jaar twee heb je pech. Direct daarna moet je dan wederom nieuw pre-paid-tegoed aanschaffen ter waarde van nog een keer € 188,-. Goedkoop is dan duurkoop geworden.

Pechhulpverlener of verzekeringsmaatschappij
Het maakt in de praktijk niet uit of je bij een pechhulpverlener zit voor je pechhulp of bij een verzekeraar. In zekere zin is 'hulp bij pech onderweg' natuurlijk ook een verzekering. Allianz is één van de verzekeraars die een scherp tarief rekent: € 67,56 per jaar. De voordeligste reguliere pechhulpverlener is SOS Pechhulp met € 63,32.

Pas op voor dubbele dekkingen
Steeds meer autodealers kiezen ervoor om 'gratis' pechhulp bij hun auto mee te verkopen. Ook krijg je er bij elke servicebeurt er weer 'gratis' pechhulp bij. De pechhulpservice weigeren, heeft geen zin.  "Dat zit bij de prijs in, meneer". Ondanks het feit dat je er niet voor kiest, is het zinvol om je andere pechhulpservice tijdelijk stop te zetten voor de periode dat je die dealer-pechhulp hebt. Helaas kan dat pas bij het einde van je contract. Tot die tijd heb je 'gratis' die dubbele dekking. Let wel goed op dat je op termijn je pechhulp weer onderbrengt bij een reguliere pechhulpverlener.

Goed opletten: vervangend vervoer en woonplaatsservice
Sla je aan het vergelijken, let dan goed op dat je bij sommige aanbieders wél en bij andere aanbieders niet separaat moet kiezen voor vervangend vervoer en voor woonplaatsservice. Helaas hebben de verschillende aanbieders er niet voor gekozen hun pechhulp uniform en transparant te maken. Het is dus aan jou als consument om goed op te letten.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie