Nieuws

Hypotheekrente schiet verder naar beneden

Hypotheekaanbieder Conservatrix zet opnieuw de toon

dinsdag 7 mei 2013
Hypotheekrente schiet verder naar beneden

De eerder aangekondigde concurrentieslag onder aanbieders van hypotheken is in volle gang. Alleen al in de eerste week van mei verlaagden onder andere Aegon, Argenta, ING en Woonfonds de hypotheekrente. Ook Conservatrix laat opnieuw van zich horen. Na eerdere verlagingen biedt deze relatief onbekende aanbieder opnieuw de laagste rente. Ditmaal voor hypotheken met een vaste rentetermijn van 20 en 30 jaar. De renteverhoudingen zijn hiermee verder op scherp gesteld en het is aan de grote banken als ABN en Rabobank om het voorbeeld te volgen. 

Afgelopen weken schoot de hypotheekrente naar beneden. Bijvoorbeeld Conservatrix rekende begin februari 5,40% bij een hypotheek met een rentevaste termijn van 30 jaar. Nu staat de teller op 4,75%. Bij een rentevaste termijn van 20 jaar daalde het tarief in dezelde periode van 4,95% naar 4,40%. Hiermee is Conservatrix de aanbieder met het scherspte hypotheektarief. Wie de rente voor tien jaar vastzet, is met een hypotheekrente van 3,95% momenteel het best af bij Delta Loyd.
 
Al actief in 1869
Niet voor het eerst wakkert het relatief onbekende Conservatrix de concurrentie aan. De aanbieder van verzekeringen en hypotheken is allesbehalve een nieuwkomer. Al in 1869 werd  "Algemeene Maatschappij van Geldelijke Uitkeering N.V." opgericht aan het Westplein te Rotterdam. Sinds 1920 is de onderneming in Baarn gevestigd, onder de huidige naam Conservatrix. Wat betreft het marktaandeel heeft Conservatix nog wat winst te behalen, de aanbieder komt niet voor in de top 10. Wanneer het lukt om de concurrerende positie vast te houden is dit wellicht de volgende stap. Zo wist ook het van oorsprong Belgische Argenta zich met scherpe hypotheekrentes op te werken naar de huidige achtste plaats.

Geld genoeg
De gedaalde hypotheekrente is het bewijs dat banken gemakkelijker aan geld komen. Dit door bijvoorbeeld te lenen van pensioenfondsen of van collegabanken. Als deze geldstroom weer op gang komt en banken meer vertrouwen in elkaar krijgen, wordt minder rente gerekend bij onderlinge leningen. Een voordeel dat de bank door kan rekenen aan haar (hypotheek-)klanten. Een vereiste daarbij is wel dat de bank het geld niet zelf in kas houdt als buffer.

Recent beschreven we al dat  de woonlasten op dit moment lager liggen dan in 2008. Een ontwikkeling die doorzet met de verdere daling van de hypotheekrente. Meer informatie over de persoonlijke voordelen bij het afsluiten van een hypotheek kan je via de onderstaande informatiekaart opvragen. De laagst actuele hypotheekrente wordt op de rentepagina bijgehouden.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie