Nieuws

Laagste hypotheekrente duikt onder de 4 procent

Rente vergelijken levert in 10 jaar tijd ruim 6.100 euro op

donderdag 11 april 2013
Laagste hypotheekrente duikt onder de 4 procent

De goedkoopste hypotheek op dit moment, biedt een hypotheekrente van 3,95% voor tien jaar vast. Daarmee is de concurrentieslag definitief begonnen. De laagste hypotheekrente gaat richting het record van 3,45% van augustus 2005. Het nieuws dat je nu een zeer goedkope hypotheek kunt sluiten, wordt helaas overschaduwd door alle negatieve berichten op de woningmarkt. En dat is onterecht. Er liggen voldoende mogelijkheden, zeker voor starters.

Delta Lloyd is de voordeligste hypotheekaanbieder voor een hypotheek met een rente die tien jaar vaststaat. De bankverzekeraar is met name bekend als aanbieder van verzekeringsproducten maar 'stunt' op dit moment dus met een goedkope hypotheek.

Concurrentiestrijd gestart
De verwachting is dat de concurrentie pas op langere zal volgen. De grote banken zoals ING, Rabobank en ABN AMRO, zijn eigenlijk nooit de aanbieders met de scherpste hypotheekrente. Op langere termijn zullen ook zij hun rente iets laten dalen maar tegelijkertijd zorgen deze aanbieders ervoor dat er niet teveel verschil zal zitten tussen de voordeligste aanbieder en de rente die ze zelf bieden.

Delta Lloyd € 6.100 tot € 6.500 voordeliger
ABN biedt rekent voor een 10 jaar vaste hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie 4,35%, Rabobank 4,4% en ING 4,5%. Kies je voor Delta Lloyd in plaats van één van de grote banken, dan spaar je daar, bij een (gemiddelde) hypotheek van € 220.000, € 6.100 tot € 6.500 over de eerste tien jaar mee uit. Ook bij een hypotheek waarvan de rente 5 jaar vaststaat, biedt Delta Lloyd de goedkoopste hypotheek: 3,20%. ING vraagt voor deze hypotheek 3,65%.

Aanbieder laagste hypotheekrente wisselt snel
De kleinere aanbieders met hun lage rente wisselen snel van naam. Waar nu Delta Lloyd staat, kan volgende weel zo maar weer een andere naam staan. De aanbieders met een scherpe rente hebben, in verhouding tot de grote banken, minder geld om aan hypotheekleningen te verschaffen. Maar als dit geld 'op' is, staat er snel een andere kleine aanbieder op om de plek van 'voordelige aanbieder' in te nemen.

Het is een goede ontwikkeling dat de rente daalt. De berichtgeving over de woningmarkt was de afgelopen twee jaar voornamelijk negatief. Maar met een duidelijker overheidsbeleid en woningprijzen die eind 2013 / begin 2014 stabiliseren, kom de rust op de woningmarkt langzaam weer terug. Wie zich nu aan het oriënteren is omtrent de koop van een woning, doet er verstandig aan niet te lang te wachten. De hypotheekrente is historisch gezien erg laag. De woningprijs ook. Starters hebben een mooie kans daar nu van te profiteren.

In de rechterkolom vind je een overzicht van de laagste hypotheekrentes van dit moment. Meer informatie over het kopen van een woning tegen een zo gunstig mogelijke rente, kun je aanvragen via onderstaande informatiekaart.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie