Nieuws

Hoogste spaarrente weer bij WestlandUtrecht Bank

Staatsbank SNS doet het goed

woensdag 3 april 2013
Hoogste spaarrente weer bij WestlandUtrecht Bank

Op de spaarmarkt is weer een stoelendans gaande. Grote banken als ABN AMRO en Rabobank verlaagden onlangs hun toch al lage spaarrente. Dit heeft weinig gevolgen voor de top van de rentelijstjes. Bij MoneYou, dat op deze overzichten vaak hoog te vinden is, daalde de rente naar 2 procent. Ook klanten van LeasePlan Bank krijgen minder waar voor hun geld. Deze aanbieder verlaagde de rente van 2.24% naar 1.94%. De nummer één bij een spaarrekening met een vrij opneembaar saldo is nu Westland Utrecht. Deze dochter van ING is niet voor het eerst de aanbieder met het beste aanbod voor spaarders.

Eind februari 'verwende' het van oorsprong Chinese ICBC spaarders nog met een rente van 2,25 procent. Inmdiddels is deze rente bij geen enkele bank meer te halen, bij ICBC zelf staat de teller op 2,05 procent.

Staatsbank SNS doet het goed
Tegen de verwachting in blijft de rente bij staatsbank SNS nipt boven de twee procent. Hiermee staat de bank, die het eigendom is van de overheid, in de top drie. Doorgaans zijn de invloeden van de staat weinig lucratief voor spaarders. De overheid heeft er weinig baat om hoog op de rentelijstjes te staan. Nu de machtige staatskas de bank overeind houdt, is het vertrouwen van beleggers en klanten groot. De bank hoeft er dan ook betrekkelijk weinig moeite te doen om aan geld te komen. Iets dat overigens ook bij ABN Amro het geval is. LeasePlan Bank is door de relatief forse renteverlaging uit de top-10 gevallen.

Top-10 banken met hoogste rente
Onderstaand de banken die op dit moment de hoogste spaarrente bieden. Het zijn rekeningen waarbij het tegoed vrij opneembaar is en waar geen beperkende voorwaarden gelden. Alleen KNAB is in dat opzicht een vreemde eend in de bijt. Bij het openen van een spaarrekening dien je ook een betaalrekening te openen, à € 15 aan maandelijkse kosten.

Hoogste spaarrente

WestlandUtrecht Bank 2,15%
KNAB 2,10%
SNS Bank 2,05%
Argenta 2,05%
ICBC 2,05%
MoneYou 2,00%
ASN Bank 2,00%
NIBC Direct 2,00%
Demir-Halk Bank 2,00%
GarantiBank 1,95%


De meeste banken vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Hierdoor is spaargeld tot € 100.000 per spaarder per bank gegarandeerd.  Argenta en ICBC vallen onder het garantiestelsel van respectievelijk Belgie en Luxemburg. De hoogte van de garantie is hetzelfde als in Nederland. 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie