Nieuws

Hypotheken Argenta niet aan te slepen

Hypotheekrente daalt door concurrentie buitenlandse aanbieder

vrijdag 29 maart 2013
Hypotheken Argenta niet aan te slepen

''Ondanks al deze prachtige resultaten blijven we bij Argenta met beide benen op de grond staan. Ons succes maakt ons fier, maar is tegelijk een bron van inspiratie om het nog beter te doen voor onze cliënten, elke dag weer." Een fraaie volzin uit het jaarverslag van hypotheekverstrekker Argenta. Deze Belgische aanbieder verstrekt ook in Nederland hypotheken, in 2012 voor in totaal € 1,9 miljard. Hiermee verdubbelde het bedrijf de omzet ten opzichte van 2011 en dringt het door tot de top-10 hypotheekbanken van Nederland.  Waar komt deze populariteit vandaan en is Argenta voor jou ook interessant? 

Al twee jaar is Argenta de snelste stijger op de Nederlandse hypotheekmarkt. Die stijging komt niet helemaal uit de lucht vallen. Net als andere buitenlandse banken verdween Argenta door de crisis met de staart tussen de benen van de Nederlandse markt. De Nederlandse woningmarkt was dermate instabiel dat buitenlandse banken met hoge hypotheekrentes een afschrikbeleid voerden of zelfs een hypotheekstop inlasten voor Nederlandse klanten. Waar de voorheen grote spelers als BNP Paribas nog steeds afwezig zijn, timmert Argenta inmiddels weer stevig aan de weg.

Wat is Argenta?
Argenta is de op vier na grootste bank van Belgie. In de eerste periode na de oprichting in 1956 waren persoonlijke leningen het belangrijkste product.  In 1989 zag Argenta Nederland het levenslicht. Inmiddels houdt de bank zich allang niet meer alleen met leningen bezig. Aan zowel Nederlandse als Belgische klanten worden hypotheken verstrekt, maar ook kan je er sparen en verzekeringen als de overlijdensrisicoverzekering sluiten. Het logo met de appel en bijbehorende slogan 'uw appeltje voor de dorst' geeft niet bepaald blijk van vergaande creativiteit, wat bij een hypotheek wellicht ook minder van belang is.  

Top-5 hypotheekaanbieders in Nederland
Kijken we naar aanbieders op de Nederlandse markt, dan staat Argenta qua grootte op de zevende plaats. Rabobank is de onbetwiste martkleider en ook ING en ANB Amro staan als nummer twee en drie op dezelfde plek als vorig jaar. De vierde plaats wordt ingenomen door het minder bekende Obvion, dat Aegon van de troon stootte.

1. Rabobank
2. ING
3. ABN AMRO
4. Obvion
5. Aegon

Obvion mag als merk dan wat onder de radar opereren, het is een dochter van de Rabobank. Verder op de lijst komen we met Westland Utrecht en Florius nog twee ogenschijnlijk kleinere hypotheekbanken tegen. Deze zijn echter weer onderdeel van ING en ABN Amro. Duidelijk wordt dat er geen kleine spelers zijn, die het in de top van de hypotheekmarkt op kunnen nemen tegen de grootmachten. Dit komt met name doordat de grotere banken gemakkelijker aan geld kunnen komen, hetgeen ze vervolgens weer uitlenen in de vorm van hypotheken. Bovendien lopen kleinere partijen een groter risico omdat ze minder klanten hebben. Als huiseigenaren problemen hebben met het betalen van de hypotheeklasten, valt dit minder snel te compenseren door de beperkte hoeveelheid andere ('goede') klanten.

Hypotheek Argenta voordeligst bij tien jaar vast
Momenteel bieden Argenta en Allianz de voordeligste rente: 4,2 procent bij een rentevaste termijn van tien jaar. Beduidend lager dan ABN AMRO en ING, die 4,5 en 4,6 procent vragen. Naast Argenta is ook Allianz bezig met een opmars, welke met de rentevaste termijn van 20 jaar à 4,75 procent bovenaan de lijst staat. Wie gaat voor een rentevast termijn van 30 jaar, is het best af bij Conservatrix. Ook deze relatief onbekende aanbieder heeft lijntjes met België en voerde onlangs een forse verlaging van de hypotheekrente door.  

Wil je meer informatie over aanbieders, hypotheeksoorten en de laagst mogekijle hypotheekrente per termijn? Laat dit weten via het onderstaande formulier. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie