Nieuws

Wintersportdekking geen overbodige luxe

Voor € 15 veilig de piste op

dinsdag 4 december 2012
Wintersportdekking geen overbodige luxe

De eerste dag sta je nog onwennig op de latten. Na honderd meter in je skischoenen voel je de spierpijn al opkomen en ook de eerste afdaling gaat wat moeizaam. Je moet er weer even inkomen. Maar wat is het lekker, zo'n weekje in de sneeuw. De hele dag actief bezig zijn, prachtig uitzicht, 's avonds moe maar voldaan en met gloeiende wangen aan het diner, afsluitend nog even een biertje of glühwein in het Alpendorp. Heerlijk! 

Misschien wel de leukste week van het jaar.  Met een beetje pech ook de duurste week van het jaar. De wintersport staat met stip bovenaan wat betreft schadeclaims. En dat gaat verder dan je wellicht denkt. De kosten en het ongemak van een gekneusde pols na een valpartij kun je zelf opvangen. Maar wat als je valt, zelf de berg niet meer afkunt en met een zogenaamde 'banaan' naar beneden gebracht moet worden? Of als je wat breekt tijdens een stukje off-piste?

Wintersportdekking geen overbodige luxe
Verreweg de meeste Nederlanders hebben voor dit soort zaken een doorlopende reisverzekering. Handig en al snel voordeliger dan voor iedere vakantie een kortlopende verzekering. Toch gaat nog bijna een kwart van de Nederlanders onverzekerd op reis. Vreemd eigenlijk, want een doorlopende reis- en annuleringsverzekering kost je voor een gezin met twee kinderen nog geen tien euro per maand.

Voor een goede wintersportdekking betaal je voor een gezin op jaarbasis ongeveer vijftien euro extra. De precieze voorwaarden verschillen per verzekeraar, maar over het algemeen betreft het vergoeding van lokale medische kosten en beschadiging, verlies of diefstal van je wintersportuitrusting. Geen overbodige luxe, zeker als je eigen materiaal meeneemt. Let wat betreft de (sport-)uitrusting goed op de maximale dekking, deze wisselt van zo'n € 300 (Unigarant) tot ruim € 3.000 (Allianz) per verzekerde.

Van gestolen snowboard tot botbreuk
Verreweg de meeste schade ontstaat op de piste. waar je bagage het zwaar te verduren krijgt. Van gestolen snowboards tot verloren brillen en kapotgevallen skikleding. Ook mobiele telefoons en camera's halen met enige regelmaat het eind van de vakantie niet. 

Lichamelijk letsel speelt iets minder vaak een rol, helaas gaat het dan wel meteen om veel grotere bedragen. Spreken we over een botbreuk of een flinke blessure aan je knie of rug? Een ambulanceritje naar het ziekenhuis kost je minimaal € 800 en voor de behandeling van een breuk leg je al snel enkele duizenden euro's neer. Dat geldt zeker in de Alpenlanden, waar medische zorg een stuk duurder is dan in Nederland. Bovendien kun je de rest van de vakantie op je buik schrijven. Een uitgebreide dekking  vergoedt dan niet alleen je medische kosten, maar ook kosten voor de eerder geboekte skiklas of een ongebruikt liftpasje.

Bijzondere voorwaarden
Verzekeringsmaatschappijen houden niet van risico. Wil je bobsleeën, rodelen of off-piste? Zoek dan van tevoren een verzekeraar uit die eventuele schade vergoedt. Maak je een ongelukkige val en moet je per helikopter terug naar het dal? Afhankelijk van de afstand naar het ziekenhuis, kost je dat € 3.000 tot € 10.000. Voor de gipsvlucht terug naar huis, waar jaarlijks zo'n 1500 Nederlanders gebruik van maken, betaal je nog eens € 5.000 à € 10.000. Die kosten wil je écht niet voor eigen rekening.

Gaat er onverhoopt iets mis tijdens de vakantie, neem dan direct contact op met de alarmcentrale van je verzekering. Zij kunnen je duidelijk uitleggen wat er moet gebeuren en ook helpen bij het regelen van deze zaken. Misschien moet je naar een specifiek ziekenhuis (en niet naar die dure privékliniek), of kunnen zij je helpen aan een Nederlandstalige arts. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Als er iets is waar je wat betreft de wintersport niet op moet besparen, dan is het je verzekering. Neem geen risico en sluit een goede verzekering met gepaste dekking af. Voor meer informatie, vul onderstaande informatiekaart in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie